– Idrett ved UiA var et naturlig valg for meg

Marte Torre (foto)

Marte Tørre

Master i Idrettsvitenskap og Bachelor i idrett

Hvorfor valgte du dette studiet?

For min del har alltid idrett vært en stor del av livet. Jeg gikk idrettslinjen på videregående og fant fort ut at dette var noe jeg trivdes med å ville lære mer om. Jeg har alltid vært interessert i hvordan kroppen fungerer og menneskers relasjon til hverandre i idrettssammenheng. I fremtiden kunne jeg tidlig se for meg å jobbe som lektor på idrettsfag, og valget om å studere idrett var derfor enkelt. Etter en lærerik og gøy bachelor i idrett ved UiA ville jeg fortsette å lære mer om ulike temaer, jeg ville også fortsette å studere ved UiA ettersom jeg stortrives i både byen og på universitetet. Det å gå videre på en master i idrettsvitenskap ved UiA ble derfor et naturlig valg for meg.

Vil du anbefale studiet ditt?

Så absolutt! Både bacheloren og masteren i idrettsvitenskap har en bred tilnærming til idrettslig utvikling og prestasjon. Dette gjør at vi som studenter får en bred kompetanse innen områder som for eksempel fysiologi, psykologi og sosiologi. Uansett interesseområde innenfor idrett har masteren i idrettsvitenskap dyktige forelesere som kan hjelpe deg underveis på studiet og under utarbeidingen og gjennomføringen av en masteroppgave. Foreleserne stiller opp til både faglige og ikke fullt så faglige samtaler når det trengs.

Hva er det beste med studiet ditt?

Jeg syntes det beste med masteren i idrettsvitenskap er at man er innom ulike temaer innenfor idrett hver uke. Ukesoppgaver kan virke krevende i en periode, men er en enormt god læring. Som nevnt tidligere er foreleserne veldig flinke til å sette av tid til å hjelpe og de strekker seg langt for studentenes skyld. Dette fører også til at vi studentene får et nært forhold til foreleserne og også hverandre. Klassen på masteren er relativt liten noe som også skaper gode faglige diskusjoner og terskelen er lav for å komme med synspunkter og tanker både i og utenfor forelesninger.

Vil du anbefale UiA?

JA!! Fordi det er et godt studentmiljø på tvers av studier og fakultet. Man har kort vei til både treningssenter og turområder fra UiA. Vi, som masterstudenter i idrettsvitenskap, holder til i andre etasjen på Spicheren (treningssenteret), sammen med Olympiatoppen Sør og har derfor lett tilgang på kunnskapsrike folk og diverse laboratorium her.

Hva gjør du utenom studiene?

Utenom studiene holder jeg meg i aktivitet på treningssenter og på turer i rundt i Kristiansands området. Jeg har en deltidsjobb i en klesbutikk og holder meg ellers sosial med venner. Ved siden av dette går tiden til en del lesing sammen med medstudenter og litt arbeid som tillitsvalgt og studentambassadør.

Tips til nye studenter?

Engasjer deg i ulike arrangement i byen, inkluder deg selv med klassekamerater og folk fra andre studier for eksempel i et studentlag. Tørr og by på deg selv så vil resten komme av seg selv i denne byen. Vil absolutt si at studentmiljøet i Kristiansand er noe å skryte høyt av! I tillegg vil jeg anbefale å ta vare på gamle notater fra bacheloren ettersom masteren bygger mye på dette. Og selvfølgelig sette seg inn i ulike temaer mens man jobber med de for å unngå det godt kjente «skippertaket».