Gå til hovedinnhold

– Her får jeg muligheten til å utvikle meg best mulig

Lilli Skomsøy

Bachelorstudent, utøvende rytmisk musikk – bass

Hvorfor valgte du å studere utøvende rytmisk musikk på UiA?

For meg er bass er det fineste instrumentet som finnes. Å få bruke tiden min på å studere dette er jeg utrolig takknemlig for! Her får jeg muligheten til å utvikle meg best mulig sammen med andre med samme interesse for faget som meg.

Musikk er en viktig del av mitt liv. Jeg begynte å spille bass da jeg var 9 år, og har vært heldig å ha gode lærere rundt meg som har gitt meg muligheten til å utvikle meg i min retning. Jeg har gått musikklinja på Kongsberg vgs og på talentutviklingsprogrammet (TUP) ved NMH i Oslo. Grunnen til at jeg søkte meg hit til UiA, var at jeg har hørt så mye fint om musikkstudiene.

Hvordan opplever du miljøet blant studenter og lærere?

Miljøet er utrolig flott, og jeg fant meg fort til rette som ny student. Det er en veldig fin balanse mellom det menneskelige og det faglige, både hos studentene og lærerne. Jeg setter pris å være en del av et seriøst miljø hvor det stilles krav. Samtidig er det en stabil og vennlig atmosfære her som gjør at jeg trives veldig godt.

Det er veldig gøy at vi er en stor klasse med variert kompetanse og sjanger-bakgrunn. Vi er nysgjerrige på hverandre, og det er spennende å se de forskjellige prosjektene som dannes.

Jeg var spent og nervøs i starten for at jeg ikke kom til å trives faglig, men heldigvis er det supre lærere her på rytmisk! De er dyktige, tydelige, flotte mennesker som vil deg vel og gir kjærligheten for faget videre til oss studentene. Hovedinstrumentlæreren min, Per Elias, er utrolig dyktig. Jeg er superfornøyd! Ikke bare er han helt rå som bassist, han er også veldig flink til å se oss og hvem vi er som mennesker. Hver time er veldig lærerik.

Hva er det viktigste du har lært hittil?

Jeg har lært og erfart veldig mye siden jeg begynte her. Både faglig og sosialt er det mye nytt å venne seg til det første året. Det jeg føler at jeg sitter igjen med nå, er en større forståelse av hvor stort faget er. Selv om det er mye å lære, føler jeg på en trygghet i at lærerne og systemet vet hvordan de skal veilede oss på best mulig måte.

Hva har du lyst til å jobbe med etter studiene?

Drømmen er å jobbe som utøvende bassist. Akkurat nå er det viktigst for meg å bruke tiden godt til å lære mest mulig om håndverket og bli best mulig rustet uansett hva som skulle skje videre.

Har du et tips du vil dele med de som vurderer å søke musikkstudier på UiA?

Mitt eneste tips må være å bruke tiden man har godt og bevisst. Ta valg som vil lønne deg og instrumentet ditt så kommer du til å stortrives som musikkstudent på UIA.