Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Har beriket arbeidet mitt

Her får man virkelig uvurderlig kunnskap og inspirasjon til jobbhverdagen som kulturskolelærer.

Nina Byttingsmyr

Student på Instrumentalmetode og varierte undervisningsformer i kulturskolen

Navn: Nina Byttingsmyr

Fra: Froland, bosatt på Nes Verk i Tvedestrand.

Bakgrunn: Utdanna folkemusiker (Høgskolen i Telemark) og adjunkt (Høgskulen i Volda). Jobber som kulturskolelærer i Kulturskolen Øst i Agder og underviser i fele og hardingfele.  

Hvorfor valgte du denne videreutdanningen?

– Jeg kom over studiet via Facebook og fattet interesse. Jeg diskuterte også litt med noen kollegaer om at det høres interessant ut. Egentlig var jeg veldig ferdig med å studere, men akkurat dette studiet følte jeg passet meg. Jeg kjente litt på at jeg trengte litt ekstra kompetanse på instrumentalpedagogikk da jeg ikke har studert akkurat det tidligere.  

Hvordan opplevde du studiets relevans for jobben din?

– Studiet har føltes veldig relevant og jeg er glad for at jeg har prøvd ut noen av metodene vi har lært nesten samme uka som det har vært trukket fram i studiet. Det har beriket arbeidet mitt. Jeg føler at jeg har mer å komme med til elevene, kan gjøre timene enda mer varierte og er mer inspirert og motivert i jobben min. Jeg er også mer bevisst det jeg gjør, og har blitt oppmerksom på en del ting jeg burde gjøre. 

Hvilke forventninger hadde du til studiet og ble de oppfylt?

– Jeg hadde nok ganske store forventninger om å få innspill på nye metoder og praktiske løsninger. Disse forventningene føler jeg er møtt i ganske stor grad. En stor grunn til det er også erfaringsutvekslingen vi har hatt blant studentene. En viss forventning om at det ble en del skrivearbeid og pensumlesing hadde jeg jo også. Men jeg syns egentlig det var mindre enn jeg trodde. Video- og podcastforelesninger har lettet litt på trykket her. I tillegg har noen av arbeidskravene vært mer praktisk rettet enn jeg hadde forventet. 

Hva synes du om måten studiet ble lagt opp på?

– Jeg syns studiet har vært lagt opp på en veldig god måte. Det at vi har hatt kontinuerlig kontakt med studenter i en mindre kollekvie-gruppe, har vært veldig fruktbart. Særlig når gruppa har fungert så bra som den har. Den digitale hverdagen er jo kommet for å bli, så det å møtes over nett er man jo egentlig blitt vant til. Studielederne er superhyggelige og imøtekommende og virker genuint interessert i det vi har å komme med av innspill og arbeidskrav.  Veldig fornøyd også med at vi har fått møtt så mange ulike forelesere fra rundt om i landet som har mye bra å si! 

Er dette et studium som du vil anbefale til andre?

– Ja! Her får man virkelig uvurderlig kunnskap og inspirasjon til jobbhverdagen som kulturskolelærer.  Måten det blir presentert på i intervju med folk som gjør dette hver dag, gjør det også veldig lett mottakelig og inspirerende.