Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Hanne Sara Aker Weisser

Dyktige professorer og lærere med reell erfaring bidrar til å gjøre studietiden aktuell og spennende.

Hanne Sara Aker Weisser

Student

Hva var bakgrunnen din før du studerte master i Project Management for Music and Stage ved UiA?

Jeg har drevet med teater store deler av livet mitt, og etter dramalinja på videregående jobbet jeg mye med festivaler, konserter og arrangement i det idealistiske musikkmiljøet i Kristiansand. Jeg jobbet syv år i Kilden Teater og Konserthus - hovedsakelig med teater, musikaler og opera - og valgte i den perioden å ta en bachelorgrad i markedsføring og ledelse ved Handelshøgskolen UiA.

Hvorfor valgt du prosjektledelse masterstudie ved UiA?

Jeg så meg egentlig ferdig med studier, men da Project Management for Music and Stage  ble et masterprogram så jeg på det som en god mulighet til å kunne videreutvikle og få bred kompetanse på det jeg ønsker å jobbe med fremover. I teater- og scenemiljøet er det mange om jobbene, så det er viktig å ta til seg så mye erfaring og kompetanse som mulig for å kunne lande de beste jobbene.

Hvordan opplever du studietiden din ved UiA?

Som student ved UiA treffer man mange mennesker fra forskjellige bakgrunner og med forskjellige interesser. Hvis man er åpen for gode diskusjoner og andres tanker og ideer får man muligheten til å bygge seg et helt unikt nettverk. Dyktige professorer og lærere med reell erfaring bidrar til å gjøre studietiden aktuell og spennende.

Hvor har du gjennomført praksis og hvordan fant du det?

Da det nærmet seg tid for å finne praksis brukte jeg mitt tidligere opparbeidede nettverk for å høre om noen hadde plass til meg. Det endte opp med en plass i produksjonsavdelingen i Dyreparken underholdning og event.

Hva er det viktigste du har lært hittil?

Det viktigste jeg har lært hittil utenom det faglige innholdet, er å bruke nettverket av venner og kjente rundt seg for å få så mye kunnskap om feltet man vil jobbe i, som mulig. En annen ting er å ta til seg de verktøyene man lærer seg gjennom studieprogrammet og se hvordan de kan fungere i en reell arbeidssituasjon.

Hvilke karrieremuligheter har du etter studiene?

Karrieremulighetene etter endt mastergrad er mange. Selv om vi fokuserer på prosjektledelse innenfor musikk og scene, er grunnprinsippene i prosjektplanlegging den samme uansett hvilken bedrift eller bransje man går til.

Hva er drømmejobben din?

Drømmejobb er et litt flytende begrep for meg, ettersom jeg ikke har en spesifikk tittel eller arbeidsplass jeg har som mål å nå. Jeg vil heller si drømmesituasjon. For meg er det å ha en arbeidsplass som er stabil og trygg, der man som arbeidstaker får muligheten til å utfordre seg selv og å bruke kompetansen man har ved å ta på seg nye oppgaver. I tillegg et sted der det er i arbeidsplassens interesse å bidra til at de ansatte blir bedre i jobben sin, og oppmuntre til å ta utdannelse og å lære mer. Etter endt praksis har jeg blitt værende i Dyreparken, og for meg kan man si at det per nå er drømmesituasjonen min.

Vil du anbefale studiet ditt?

Er du interessert i hvordan bygge opp et prosjekt fra start til slutt, og hvis du ønsker et spennende studieløp der teori og praksis bidrar til utfordringer og mestringsfølelse er dette studiet for deg. Jeg kan absolutt anbefale det.