0
Hopp til hovedinnhold

– Gjør deg rustet til jobb og privatliv

Martha Trydal (foto)

Grunnen til at studievalget mitt falt på vernepleie var at studiet inneholdt mange ulike fagområder som jeg synes er spennende, deriblant psykologi, pedagogikk, samfunnsfag og juss, helsefag, miljøarbeid og mye mer. Den brede kompetansen medfører jo også at det er utallige spennende jobber å velge mellom!

Martha Trydal

Vernepleie, bachelor

Navn: Martha Trydal 
StudiumBachelor i Vernepleie

Hvorfor valgte du dette studiet?

Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med mennesker, og vurderte mange utdanninger som har med dette å gjøre. Grunnen til at det endelige valget falt på vernepleie var at studiet inneholdt mange ulike fagområder som jeg synes er spennende, deriblant psykologi, pedagogikk, samfunnsfag og juss, helsefag, miljøarbeid og mye mer. Den brede kompetansen medfører jo også at det er utallige spennende jobber å velge mellom! 

Vil du anbefale studiet?

Jeg anbefaler sterkt studiet, da jeg mener at studiet ikke bare gjør deg godt rusta for flere ulike jobber, men også bidrar til at du får økt forståelse for ulike behov mennesker har og lærer mye som kan være relevant i mange ulike situasjoner både i privatlivet og på jobb.

Hva er det beste med studiet?

Det beste er definitivt de spennende og varierte fagene! I tillegg hvordan universitetet har valgt å legge de opp.  Emnene er bygd opp blokkvis så vi har eksamen etter hvert emne. Dette gjør at eksamenene spres ut, og man slipper mange eksamener mot semesterslutt. I tillegg har vi mye praksis, som er et fint avbrekk fra mye lesing, og gjør at man ser litt av hvordan yrket er. 

Vil du anbefale UiA til andre? 

Jeg vil anbefale UiA av flere grunner. Studieløpet har vært svært oversiktlig, og det er lett å innhente informasjon. I tillegg har vi hatt mange dyktige forelesere som gjør fagene spennende og motiverende. 

Hva gjør du utenom studiene?

Utenom studiene jobber jeg tredje hver helg i bolig, noe jeg trives svært godt med. Liker også turer i skoger og mark, og i ny og ne har jeg slengt meg med på friluftsgruppa Fjell og Fjære, noe som kan anbefales! I tillegg er jeg glad i å trene CrossFit. 

Tips til andre studenter

Vær aktiv i starten, bli med på det som er av arrangement! Det bygger en god grunnmur for videre bekjentskap og relasjoner! I tillegg har SiA (Studentsamskipnaden i Agder) mange gode tilbud for studenter så det kan være lurt å sjekke ut hva som er interessant for akkurat deg!

Tør å utfordre deg selv, både i klasseromsmiljøet, men også i praksis, da blir studietiden enda mer lærerik. 

Vær nysgjerrig på kunnskap, ikke jobb hardt kun for å få gode karakterer, men for å bli en god vernepleier!