0
Hopp til hovedinnhold

Fremtidsrettet utdannelse

Hisham Touil (foto)

Det var en positiv overraskelse å finne ut hvor bredt vernepleierfaget er, og hvor mye kunnskap man får gjennom studiet. Noe av det beste med studiet er de dyktig og engasjerte foreleserne vi har. De er utrolig flinke til å formidle det faglige, samtidig som de lærer oss hvordan og hvorfor kunnskapen er nyttig i praksis.

Hisham Touil

Vernepleie, bachelor

Hvorfor valgte du dette studiet?

Vernepleiestudiet falt seg naturlig da jeg liker å jobbe med mennesker, har erfaring innenfor kommunale tjenester og ønsket å utdype min kompetanse på feltet. Samtidig som man får muligheten til å arbeide med mennesker, er vernepleieutdanningen en utdannelse som er fremtidsrettet og veldig bred faglig. Gjennom studiet får man kompetanse innen helse- og sosialfaglige emner, i tillegg til at vi lærer psykologi, juss, kommunikasjon og miljøbehandling. Som vernepleier får man medisinkompetanse som både er nyttig og ett stort pluss. Studiet er også et solid grunnlag om man vil bygge på kompetansen sin senere.

Vil du anbefale studiet ditt?

Jeg kan varmt anbefale vernepleierstudiet om du trives med å jobbe med og for andre mennesker, om du vil ha en bred faglig kompetanse og om du vil ha en variert arbeidsdag, som både inneholder fysisk og administrativt arbeid. Det er mange ulike arenaer man kan arbeide på som gir mange muligheter for deg i fremtiden. Det var en positiv overraskelse å finne ut hvor bredt vernepleierfaget er, og hvor mye kunnskap man får gjennom studiet.

Hva er det beste med studiet ditt?

Noe av det beste er de dyktig og engasjerte foreleserne vi har. De er utrolig flinke til å formidle det faglige, samtidig som de lærer oss hvordan og hvorfor kunnskapen er nyttig i praksis. I tillegg er det så variert faglig at man hele tiden lærer noe nytt og får en god oversikt i emnet man har. En tredjedel av utdannelsen er praksis så man får både erfart mange ulike arenaer man kan arbeide på, og man får anledning til å bruke kunnskapen studiet gir deg.

Vil du anbefale UiA?

Jeg kan på det sterkeste anbefale UiA til alle som vil ta høyere utdanning. Det er et fremtidsrettet universitet med dyktige fagpersoner, hvor studentene har mange tilbud å velge i, både akademisk og sosialt. Begge campuser ligger på det idylliske Sørlandet som i seg selv er et stort pluss.

Hva gjør du utenom studiene?

Utenom studiene har jeg en helgestilling og jobber ekstra i kommunen. Jeg jobber også innenfor musikk og arbeider som dirigent for mannskoret Quantum og tar på meg spillejobber som gitarist. Når jeg slapper av foretrekker jeg å drive med musikk, trening, være sosial, spille dataspill og lese bøker.

Tips til nye studenter: 

  • Engasjer deg! Det er mange spennende studentaktiviteter og det er utrolig sosialt å ha noe ved siden av studiene. Å melde seg inn i en studentorganisasjon er den beste måten å utvide nettverket sitt på, i tillegg til at du får muligheten til å pynte CV-en din med eventuelle verv.
  • Bruk campus for alt det er verdt. Campus er et naturlig møtepunkt for studenter, hvor man finner både cafe og kantine, leseplasser, bibliotek, fine uteområder og grupperom som kan brukes til kollokvier.
  • Hvis du har muligheten til å arbeide ved siden av studiene vil en relevant jobb gi deg knagger til å knytte kunnskapen opp mot, samtidig som du får en smakebit på arbeidslivet.