0
Hopp til hovedinnhold

– Fremtidsrettet og arbeidsrelevant utdanning

Sonja Tran (foto)

Elektronikk og elektronisk utstyr er stadig i utvikling. I fremtiden vil det være større behov for elektronikk og smarte løsninger i hverdagen. Det er fremtidsrettet, og jobbmuligheten er dermed stor.

Sonja Tran

Elektronikk, bachelor

Hvordan var studievalget ditt?

Vi omgis av utrolig mye forskjellige elektroniske utstyr i hverdagen. Dette er alt fra mobil, og pc. Nå er det til og med slik at mange av klokkene vi har på oss også er av elektroniske komponenter. På et punkt ble det veldig interessant å tenke på hvordan disse ulike elektroniske enhetene fungerer. Min nysgjerrighet rundt temaet var nok til å gi studiet en sjanse!

Hvorfor valgte du UiA og din utdanning?

UiA tilbyr linjen «elektronikk» der det er småelektronikk som er hovedfokuset. De fleste andre universiteter tilbyr «elektro» som er litt mer rettet mot større strømmer (hus-elektronikk/høyspent-linjer). Ettersom at interessen min ligger på små elektroniske komponenter, falt valget naturlig på UiA.

Hva lærer du?

På studiet lærer du alt fra maskinvare til programvare. Det vil si hvordan et kretskort er bygget opp til hvordan kretskortet konfigureres ved koding. Det er en perfekt balanse for å skape god forståelse på hvordan elektronikk-komponenter er bygget opp og fungerer.

Hva har du lyst til å drive med når du er ferdig?

Jeg håper på å kunne jobbe med større prosjekter som innebærer små-elektronikk når jeg er ferdig med studiet. Medisinsk elektronikk eller smarthus-løsninger virker foreløpig interessant for min del.

Hvorfor bør man ta nettopp din utdanning?

Elektronikk og elektronisk utstyr er stadig i utvikling. I fremtiden vil det være større behov for elektronikk og smarte løsninger i hverdagen. Det er fremtidsrettet, og jobbmuligheten er dermed stor. UiA tilrettelegger også slik at det utdanningen skal være mest mulig relevant for arbeidsmarkedet, noe som er svært positivt. 

Hvordan er studentlivet på UiA Campus Grimstad?

Det er veldig koselig og inkluderende. UiA har mange studenter som er fra forskjellige steder, og alle er derfor veldig interessert i å bli kjent. Campus i Grimstad er heller ikke veldig stor, noe som gjør det mye lettere å bli kjent med mange forskjellige studenter på tvers av studier. Dette er noe jeg satt veldig stor pris på da jeg begynte på universitetet.

Har du noen tips til kommende studenter?

Mitt viktigste tips er nyt studenttiden, det er virkelig en fantastisk opplevelse! Delta på arrangementer på, og utfor campus. Det er så mye forskjellig å finne på som student. Start studietiden med fadderuken, gå gjerne videre med å delta i studentorganisasjoner/linjeforeninger. Du blir kjent med så mange flotte studenter, og det bidrar til en utrolig kjekk studiehverdag.