Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Fikk tid til å modnes som musiker

Fredrik Karlsen (foto)

Disse årene var helt essensielle for at jeg i dag jobber fulltid som utøvende musiker.

Fredrik Karlsen

Student på faglærer i musikk, bachelor

Fredrik Karlsen (26)
Utdanning: Bachelor i Faglærer i musikk
Yrke: Musiker

Hva har du studert og når? 

Jeg tok bachelor i «Faglærer i musikk» med rytmisk el.bass som hovedinstrument på «Konsen» fra 2010 til 2013.

Hva har studiet betydd for deg?

Studiet har vært veldig nyttig, først og fremst med tanke på god veiledning fra ressurssterke lærere og mye egenøvingstid. Disse årene var helt essensielle for at jeg i dag jobber fulltid som utøvende musiker. Jeg fikk tid til å modnes som musiker. Jeg stiftet også flere gode bekjentskaper, og fikk mye inspirasjon fra dyktige medstudenter med ulike musikalske preferanser og relativt stor sjangerbredde. Det så jeg på som en fordel. Jeg lærte så klart også masse musikkteori som har vært nyttig seinere tid i jobbsammenheng.

Hva har studentmiljøet betydd for deg?

Studentmiljøet i Kristiansand var veldig bra. Det var bra miljø innad pårytmisk, og en veldig fin arena for å få spille med studenter med ulik musikalsk bakgrunn, starte diverse band og sammensetninger og øve i fellesskap. Miljøet pusha meg til å øve. Takk for det. Mange sosiale lag, fin klasse, bra studiestartfestival. Det er en tid jeg kommer til å huske for resten av livet, det er jeg helt overbevist om.

Hva er det viktigste du har lært fra studietiden?

Det er vanskelig å trekke frem noe konkret, men for meg var helheten viktig. Mange «kunnskapshull» ble tetta på alle områder. Studiet gav meg også bredere forståelse av musikk og musikalitet, og jeg ble på sett og vis forberedt på musikkbransjen gjennom både undervisning og «praksis» ved å spille mye i helgene. Viktigheten av mengdetrening på instrumentet ble også svært tydelig i den perioden. Personlig utvikling som musiker er nok det viktigste.

Hva jobber du med nå?

Jeg jobber som freelance-bassist basert i Oslo. Det går i mye forskjellig, det er noe av det jeg digger mest med dette yrket. I høst har det vært en del Stjernekamp-sendinger på NRK, og så har jeg spilt konserter og vært studio med rocketrioen BISÅN (skive kommer på nyåret). Ellers blir det en del spilling med Silya Nymoen og eventer med diverse band. Gøy å jobbe med så mange dyktige mennesker!