Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

- Ferdig utdannede dataingeniører er ettertraktet i arbeidsmarkedet

Jeg hadde lite forkunnskaper med programmering før studiene, men det viste seg å være null problem og jeg var absolutt ikke alene om det.

Simon Fladen Lie

Data, bachelor

Hvordan var studievalget ditt?

Studievalget mitt var vanskelig. Jeg var lenge usikker på hva jeg skulle velge, men etter et år på en datarettet folkehøyskole fant jeg ut at programmering var noe for meg. Jeg hadde aldeles lite forkunnskaper med programmering før studiene, men det viste seg å være null problem og jeg var absolutt ikke alene der.  

Hvorfor valgte du UiA og din utdanning?

Jeg valgte UiA campus Grimstad etter å ha opplevd hvor morderne campus er på et besøk tidligere. Med en så moderne studieretning reflekterer campus og utstyret at universitetet er villig til å investere i studentene sine. 

Hva lærer du?

UiA er dyktige og forandrer fagplanen etter hva som er mest ettertraktet i arbeidsmarkedet. I utdanningen får vi en spisset pakke med flere programmeringsspråk, sikkerhet, database manipulasjon, utviklingen av programvare osv. Fagplanen er dannet av forelesere med god erfaring og god kontakt med markedet som vi skal ut i. 
Det som er så flott på UiA er at vi virkelig føler vi blir hørt på. Om det er et fag som de avsluttende studentene mener de burde hatt tidligere eller mer av, vil forespørselen bli vurdert, og faget flyttet. 

Hva har du lyst til å drive med når du er ferdig?

Man har utrolig mange muligheter til å jobbe innenfor forskjellige felt når man tar denne utdanningen. Det området som har vært mest attraktivt for meg er databaseadministrasjon. Etter å ha funnet stor interesse for dette faget håper jeg å få drive mer med det når jeg skal ut i arbeidsmarkedet.

Hvorfor bør man ta nettopp din utdanning?

Finnes det et studium som er mer relevant i dagens samfunn? Jeg blir overrasket om du ser deg rundt og finner ting som er ikke er programmert for å ha den funksjonaliteten som den har. Det jeg elsker med data er at man kan alltid gjøre noe bedre. Det finnes ikke noe direkte fasit svar til hvordan man løser et problem, det er det opp til deg å finne ut. 

Hvordan er studentlivet på UiA campus Grimstad?

Studentlivet her på UiA campus Grimstad er godt. Grimstad er en studentby og vi som studenter er flertallet i byen. Dette innebærer at du møter kjentfolk uansett hvor du skulle gå, noe man ikke kjenner igjen i storbyene. I Grimstad får man en helt spesiell følelse av samhold, noe jeg fra Oslo aldri har opplevd før.  

Har du noen tips til kommende studenter?

Ta den ekstra kontakten med studenten som sitter ved siden av deg. Det som er så flott med Grimstad er at de fleste kommer hit med et mindretall av bekjente fra før og dermed kan det være litt nervøsitet liggende i luften. Prøv deg på et par dager i fadderuken og bli kjent med studentene rundt deg. Studiet handler mye om det sosiale aspektet og man trenger det både for å maksimere læringsutbytte og for å trives.