Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Får kunnskap både for jobb og fritid

Silje Solbjørg (foto)

Fordelen med dette studiet er at det er god variasjon mellom teori og praksis. De praktiske timene og turene gir gode forutsetninger for å finne seg venner. Jeg tror at ved å lære om noe teoretisk for så å gjennomføre det praktisk gjør fagene mer interessante.

Silje Solbjørg

Idrett, bachelor

Hvordan var ditt studievalg?

Helt fra jeg var liten har jeg alltid funnet gleden i idretten. Opp gjennom barndommen og ungdomsårene har jeg vært mye aktiv. Senere år har jeg gått idrettslinja med ekstremsport/friluftsliv på videregående. Året før studenttilværelsen begynte var jeg i forsvaret som idrettsassistent. Idrett har derfor vært en stor del av livet mitt både i fritiden og utdanning.

Jeg ønsket å studere noe som jeg var genuint interessert i. Et studie som ga meg kunnskap som jeg både kunne bruke i fritid og jobb. I forkant av studievalget mitt var jeg i kontakt med tidligere studenter. De hadde mange gode opplevelser både fra studiet og Kristiansand. Å velge idrett ved UiA for meg ble derfor ikke et vanskelig valg.

Vil du anbefale studiet ditt?

Jeg vil absolutt anbefale studiet mitt. Fordelen med dette studiet er at det er god variasjon mellom teori og praksis. De praktiske timene og turene gir gode forutsetninger for å finne seg venner. Jeg tror at ved å lære om noe teoretisk for så å gjennomføre det praktisk gjør fagene mer interessante.

Hva er det beste med studiet ditt?

Det beste med studiet mitt er at det er veldig sosialt. I en idrettsklasse er det lett å få seg venner gjennom de ulike idrettene. Jeg opplever også at en har mange felles interesser og møteplasser på fritiden. I tillegg tilbyr idrett bachelor et breddeår i 3. og 4. semester. Dette gir en mulighet til å velge fra et mangfold av ulike studier. Denne unike muligheten sørger for at en sitter igjen med en bred kompetanse, hvilket også kan være mer attraktivt i arbeidsmarkedet. Jeg har valgt friluftsliv som breddefag i min bachelorgrad.

Vil du anbefale UiA?

Jeg vil absolutt anbefale UiA som studiested. Fordelen med UiA er at det ikke er så stort, og spesielt i mitt studie vil en havne i mindre klasser. I en mindre klasse har bedre forutsetninger til å være delaktiv og bli sett av både personalet og medstudenter.

Hva gjør du utenom studiene?

Utenom studiet mitt benytter jeg meg mye av treningsmulighetene Spicheren tilbyr. De har et mangfoldig tilbud både av gruppetimer, klatring, svømming, haller og styrkerom. Utenom å trene er jeg veldig glad i å være ute i naturen. Spesielt i helgene liker jeg å gå meg en tur i Jegersberg med kjente og kjære. Ellers i helgene drar jeg til en av de lokale menighetene, Salem.

Mine tips til nye studenter:

Mine tips til deg som ny student er å danne deg gode vaner og rutiner. Som student kan en velge veldig fritt hvordan en ønsker å legge opp studiehverdagen. Det er svært forskjellig hvordan en kan løse dette, men det viktigste er at du finner en metode som passer for deg. Mitt råd er å skaffe deg en kollokviegruppe. Da vil studiedagen virke mer motiverende, og en lærer mye av å dele med andre.

Som ny student er det også viktig ha en arena der en kan få nye vennskap og utfolde seg. Mitt tips er derfor å bli med i et lag eller forening.