Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Ville formalisere kunnskapen

Studiet har vært knallbra, og jeg har fått en større forståelse for hvorfor folk fungerer som de gjør.

Bjørn Øyvind Gjekstad

Drilling Control and Monitoring Systems Manager i MHWirth

Tok etter- og videreutdanningskursene "Lederrollen i teori og praksis" og "Selvledelse og coaching".

Hva er grunnen til at du valgte å ta videreutdanning i ledelse ved UiA?

- Jeg har tidligere jobbet som leder, og etter nedskjæringer i bransjen ville jeg formalisere min kunnskap og få større innsikt i ledelse som fag for å skille meg ut i jobbsøknadprosesser. Studiet har vært knallbra, og jeg har fått en større forståelse for hvorfor folk fungerer som de gjør.

Hva har vært det beste med studiet?

- Å få påfyll av ting jeg jobber med i hverdagen. Jeg studerte med mange andre voksne som kom fra næringslivet, så det ble mye god prat og deling av kunnskap.

Hva har vært de største utfordringene?

- Hjemmeeksamener var noe jeg ikke var vant med. Jeg er en praktiker, så det å synse og formene og skrive om teori var den største utfordringen. Men jeg visste jo om det på forhånd, og det å løse utfordringen var både lærerikt og utfordrende.

Hvordan var miljøet på studiet?

- Helt fantastisk. Vi var en veldig fin gjeng, mesteparten rundt samme alder som meg, med en flink og engasjert foreleser.

 
Hva tenker du om livslang læring?

- Det er veldig viktig, for ofte endrer du det du jobber med i dagens arbeidsliv. Du kan raskt ende opp med å jobbe med noe annet enn det du er utdannet til, og da er det godt å få påfyll og større forståelse. I ettertid ser jeg at mange ledere kunne hatt godt av å studere disse fagene.