Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Masteroppgaven ga stor mestringsfølelse

Portrettbilde av student på Executive MBA

Mange av fagene er relevante for å forstå kompleksiteten som ligger bak beslutninger som gjøres i organisasjoner

Elin Tunheim Tønnessen

Avdelingsleder i pedagogisk vikarsentral

Hvorfor valgte du å ta en Executive Master of Business Administration ved UiA?

Først og fremst tok jeg utdanning fordi jeg ønsket å utvikle meg og lære noe nytt. Jeg ville likevel fortsette i jobben min og EMBA var derfor et godt alternativ. Det var fleksibelt og på den måten kunne jeg fortsette å jobbe 100 %. Studiet er også aktuelt og internasjonalt anerkjent. 

Hvor og hva jobber du med? Og hvordan opplever du at EMBA-en er relevant for jobben din?

Jeg jobber som avdelingsleder og har drevet med ulike oppstartsprosjekter. Mange av fagene er relevante for å forstå kompleksiteten som ligger bak beslutninger som gjøres i organisasjoner. Jeg har ansvar for budsjett, merkevarebygging, markedsføring og HR, alle disse temaene har vært tema i flere av fagene og gjennom studiet har jeg lært å se utfordringer fra flere sider. 

Hvordan var det å studere hos oss?

Jeg var fornøyd med studiene og syntes forelesninger ble løst på en god måte under pandemien som preget oss i en lang periode. Foreleserne har vært tilgjengelige, og jeg opplevde å få svar når jeg lurte på noe. 

Har du noen tips til andre som vurderer å ta studiet?

Det som er fint er at hvert enkelt fag har sin egen verdi, uavhengig om du tar hele graden eller kun deler av studiet. Arbeidslivet er i endring, og dette er en fin måte å holde seg oppdatert på. Samtidig kan det være krevende å jobbe og studere på samme tid. Mitt tips er å sette seg realistiske, gjennomførbare mål og tenke at det er godt nok.

Hva syntes du var bra med studiet? Er det noen positive opplevelser du vil trekke frem?

Mange eksterne forelesere fra lokalt næringsliv har stilt opp, dette har vært veldig spennende og lærerikt. Masteroppgaven var noe av det mest krevende, men samtidig noe av det som ga den største mestringsfølelsen i løpet av studiet. Jeg er veldig glad for å være ferdig, samtidig utelukker jeg ikke at det blir flere kurs ved UiA.