Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Man lærer så lenge man lever

Anne Lill Lia (foto)

Diskusjonene og refleksjonene på disse samlingene var noe av det aller beste ved studiet.

Anne Lill Lia

Seniorrådgiver HR, Den norske kirke, Nidaros bispedømmeråd

Anne Lill var på leting etter en relevant videreutdanning da hun oppdaget det nye studiet Konfliktforståelse og Konflikthåndtering ved Handelshøyskolen på Universitetet i Agder.

– Konfliktforståelse og konflikthåndtering er svært relevant når man jobber i en HR-avdeling slik jeg gjør, dessuten jeg vil påstå at jeg har nytte av kunnskapen også privat.

Knytte teori til erfaring

– Etter snart 30 år i arbeidslivet har man mye erfaring å knytte teorien til. Det opplevde jeg som svært nyttig, særlig i et fag som dette.

Tilbudet kan tas som enkeltkurs, eller det kan inngå i kurspakken Ledelse og styring som kan lede frem til en bachelor- eller mastergrad, en Executive MBA.  

– Mitt mål var imidlertid ikke å ta master, jeg ønsket faglig utvikling uten å studere noe som var veldig omfattende.

Gode diskusjoner i klasserommet

Anne Lill bor i Trondheim, men opplevde at det fint lot seg gjøre å studere ved UiA likevel. I løpet av studieperioden var det lagt opp til tre samlinger på studiestedet, og disse samlingene varte i en til to dager. Kombinasjonen av fysiske samlinger og gode digitale løsninger fungerte veldig fint, sier Anne Lill.

– Det var fint å reise noen turer til Kristiansand, og jeg fikk mye ut av opplegget der. De fagansvarlige hadde mye kunnskap og utfylte hverandre godt, og det var god dynamikk i klasserommet. Diskusjonene og refleksjonene på disse samlingene var noe av det aller beste ved studiet.

Anne Lill legger til at også de administrativt ansatte var til god hjelp, for eksempel ved å gi opplæring i bruk av de tekniske løsningene som trengs for å gjennomføre studiet.

– Faglig påfyll er med å holde meg i utvikling

­Anne Lill ble nettopp ferdig med studiet og har følgende råd til andre som vurderer å ta videreutdanning:

– Kast dere ut i det! Ta utfordringen! Faglig påfyll er med å skape bevegelse og utvikling slik at man unngår å stagnere eller stivne.

Å få nye perspektiver ser hun som ekstra viktig når man har jobbet en stund.

– For egen del er det ekstra viktig å fortsette å lære og utvikle meg nå som jeg begynner å bli såpass voksen. Klisjeen «Man lærer så lenge man lever» har absolutt noe for seg. Hvorfor ikke fylle litt av fritiden med faglig påfyll, istedenfor TV-titting?