Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Lærer profesjonell ledelse

- Poenget med å studere er å løfte blikket og se ting i en større sammenheng

Mona Rye-Kittelsen

Styrer i barnehage

Barnehagestyrer Mona Rye-Kittelsen setter pris på at studiet handler om profesjonell ledelse, framfor profesjonsledelse. 

- Poenget med å studere er å løfte blikket og se ting i en større sammenheng. Selv om dette er et kort studium har UiA klart å få dette til, sier Mona Rye-Kittelsen

Hun har hovedfag i pedagogikk, men synes likevel studiet har vært veldig nyttig.

- Jeg har gjennom hele studiet tatt med meg det jeg har lært inn i jobben. Siden studiet er samlingsbasert har jeg fått tid til å bruke det jeg har tilegnet meg mellom samlingene. Jeg føler dette er med på å utvikle bedriften, og jeg får veldig god respons fra personalet.

Med full jobb som styrer i Grenlands største barnehage satte Mona Rye-Kittelsen i gang med Utdanningsdirektoratets nasjonale lederutdanning for styrere i barnehage.

- I grunnutdanninga som førskolelærer er det ikke så mye ledelse - og med 47 ansatte var veldig aktuelt å lære mer om ledelse, sier Mona Rye-Kittelsen.

Det blir nok heller ikke mindre aktuelt fremover, for underveis i studiet har hun fått ny jobb – nå som fagansvarlig for 9 barnehager, med planer om 5 til.

- Det at jeg er alene fra min kommune er litt synd. Det hadde vært kjekt å ha noen medstudenter å diskutere med når krevende ukesoppgaver skal besvares. Men, det er et veldig godt miljø og en trivelig tone på samlingene. Turen til USA og UC Berkeley, var helt fantastisk, og ga stor merverdi for studiet. Det som imponerte meg mest var at vi fikk samlet en så stor gruppe fagfolk, og det var veldig spennende å få et innblikk i hele utdanningsløpet i USA sammenlignet med Norge.