Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Kan stole mer på egne avgjørelser

Profilbilde av Gunn Kristin Wetrhus

Det er veldig spennende å ta dette kurset. Som studenter representerer vi lærere, rådgivere og folk fra personalavdelinger. Det gir en god tverrfaglig tilnærming til faget hvor vi deler erfaringer fra egen arbeidshverdag.

Gunn Kristin Wetrhus

Avdelingsleder for elevtjenester ved Tangen videregående skole

I løpet av sine tre år som avdelingsleder ved Tangen videregående skole har Wetrhus jobbet mye med juridiske problemstillinger og elevrettigheter. Hun mener at erfaringen hun har med seg gjør at hun får ekstra godt utbytte av videreutdanningen i utdannings- og arbeidsrett. 

– Før måtte jeg oppsøke mer hjelp i vanskelige saker. Nå føler jeg at jeg kan stole mer på den kunnskapen jeg har, og det er viktig i min arbeidshverdag. Det betyr ikke at jeg aldri mer skal spørre om hjelp, men det gjør meg mer effektiv. Jeg kan virkelig anbefale dette kurset, sier hun.

Tar med jobberfaring inn i kurset
En viktig del av etter- og videreutdanningen er at studentene tar med seg reelle problemstillinger som blir en del av kurset. Diskusjoner mellom lærere og studenter og gruppeoppgaver om faktiske situasjoner fra arbeidshverdagen har vært interessant for Wetrhus.

– Nå er vi akkurat ferdig med et arbeidskrav i elevrett med caser relatert til skolehverdagen. Det var veldig gjenkjennelig for min gruppe.

Videreutdanning skal være viktig for jobben
Wetrhus forteller at hun har en praktisk innstilling til videreutdanning, og ikke tar kurset fordi hun synes det er gøy å gå på skole.

– Utdannings- og arbeidsrett er relevant for min jobb og min arbeidshverdag. Det gir meg ny kunnskap, og gjør meg til en bedre person på jobb, sier Wetrhus.

Jobb + studier = sant
Wetrhus har en master i klinisk sykepleie og er utdannet helsesøster. Hun har også en videreutdanning i kognitiv terapi, og har jobbet med elevveiledning og skolehelsetjeneste siden 1999.

De siste ni årene har hun arbeidet på Tangen videregående skole, hvor hun har vært leder av avdeling for elevtjenester siden 2015. Blant de tretten ansatte på avdelingen arbeider spesialpedagoger, karriereveiledere og helsesøster.

Wetrhus forteller at det har gått greit å balansere jobb og familie med videreutdanning.

– At det er få og intensive samlinger gjør at jeg kan legge studier til de periodene da det ikke er så travelt på jobb. Hadde det vært flere studiepoeng, hadde nok ikke opplevelsen av å være student blitt så god. Jeg tror det er viktig å heller bruke mer tid enn å brenne lyset i begge ender, sier Wetrhus.