Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

-Har fått større trygghet i norskfaget

Foto av Stig Jarle Sleveland

- Videreutdanningen har gitt meg et dypere innsyn i faget og en større fagplattform.

Stig Jarle Sleveland

Lærer, Lagård ungdomsskole i Egersund

På Lagård ungdomsskole i Egersund jobber Stig Jarle Sleveland som lærer i norsk, samfunnsfag og kroppsøving. I fjor tok han videreutdanning i Norsk 2 på Universitetet i Agder.

- Jeg har alltid vært motivert for å ta videreutdanning, men da loven kom og hadde tilbakevirkende kraft fikk jeg et ekstra push. Kompetanse for kvalitet har gitt veldig gode muligheter gjennom stipendordningen, og det føles som et privilegium å ha fått lov til å gjennomføre, sier han.

Ville tilbake til UiA
Sleveland har tidligere studert allmennlærer på UiA og var veldig fornøyd med denne opplevelsen. Derfor valgte han å søke seg tilbake til Agder da han skulle ta videreutdanning.

- UiA ligger ikke så langt fra Egersund, og jeg hadde svært gode erfaringer fra tidligere. Jeg stortrivdes på UiA da jeg studerte her sist, og det gjorde jeg nå også. Det var også fint å dra ut av egen region og få litt nye inntrykk og perspektiver.

Han sitter igjen med et svært godt utbytte av undervisningen og trekker spesielt frem samarbeidet med de andre studentene.

- Jeg har fått nye måter å angripe emnene i faget på. For eksempel retorikk og sammensatte tekster. Jeg har rett og slett fått utvidet horisonten min. Mye av dette skjedde gjennom samarbeidet med andre studenter og de diskusjonene vi hadde på telefon og epost mellom samlingene, sier Sleveland.

Høyt læringstrykk
Arbeidspresset gjennom året var noe av det mest utfordrende med deadlines og innleveringer gjennom hele året.

- Det var et svært høyt læringstrykk, og jeg brukte mye energi på oppgavene. Med familie og full jobb blir det jo enda en ball i lufta. Men det gikk bra. Når motivasjonen er høy så kommer man i mål!

- Jeg kan absolutt anbefale å ta videreutdanning på UiA. Det er utfordrende og hektisk, men nå når jeg har fått det litt på avstand, kan jeg si at det har vært en stor berikelse. Jeg har fått større trygghet i faget og har fått flere bein å stå på i undervisningen, avslutter Sleveland.

Søknadsfristen for utdanning gjennom Kompetanse for kvalitet er 1. mars.