Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

- Det har vært en deilig input i en travel barnehagehverdag

Styrerutdanningen utvider tankene om hvordan man er som leder, og hvordan man håndterer oppgavene man er satt til å lede.

Elisabeth Dovland

Styrer/teamleder i Engesland barnehage

Elisabeth Dovland jobber som styrer/teamleder i Engesland barnehage og hun har gjennomført den nasjonale styrerutdanningen ved Universitet i Agder. Studiet oppfylte hennes forventninger og krav. Kombinasjonen av ulike former for undervisning, ulike forelesere og ulike steder gjorde studiet innholdsrikt og variert.

- Totalinntrykket er svært bra! Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til, men jeg liker å studere, dykke ned i fag og bli utfordret, noe som absolutt har blitt oppfylt. Undervisningen har vært både spennende og utfordrende, noe helt nytt og annet som jeg har kunnskap om fra før, som har gitt meg nye knagger å henge min lederoppgave på.

Øker bevisstheten som leder

-  Jeg vil anbefale styrerutdanningen fordi det utvider tankene om hvordan man er som leder, og hvordan man håndterer oppgavene man er satt til å lede. Vi vet at det ikke er noen rask løsning verken å endre organisasjonskultur eller lederstil hvis det trengs. Men studiet har økt bevisstheten om hva jeg er god på og hva jeg kan gjøre annerledes for å lede og styrke barnehagen i den retningen som er ønskelig, sier Dovland.

- Det har vært en deilig input i en travel barnehagehverdag. Det har vært befriende å fylle hodet med kunnskap, få nye utfordringer og bli kjent med flotte, dyktige mennesker og styrerkollegaer, forklarer hun.

Dovland sier videre at styrere må våge å erkjenne hvor dyktige ledere de faktisk er, bruke stemmen sin også i det eksterne rom, samt fordele og delegere oppgaver i større grad.

- Slik at vi kan gjøre jobben vår for å gi både barna, foreldre og personalet den beste dagen i barnehagen, gjennom fokus på høy kvalitet og stor faglig bevissthet.

Motiverende å møte andre styrere

Styrerutdanningen gjennomføres over totalt tre semestre. Deler av utdanningen tas gjennom samlinger som strekker seg over to dager. Dovland er fornøyd med den faglige og sosiale effekten disse har gitt henne.

- Det har vært motiverende og inspirerende! Det har vært fint å få andres erfaringer, noe som gir bredere læring og forståelse. Jeg har også hatt en gruppe medstudenter som jeg har fått nærmere kontakt med, som gjør at man har venner som man treffer på samlingene. Vi har snakket om at vi ønsker å bruke hverandre som sparringspartnere fremover.

- Møtet med andre styrere er viktig. Vi forstår da at hverdagene hos oss er ganske like, med mye logistikk, drift, sykdom, mangel på personal og andre elementer i vår arbeidsdag som er krevende. Det gir en oppmuntring når pusten må trekkes en ekstra gang, sier hun.

Fantastisk utenlandsopphold

Det tilbys et utenlandsopphold ved UC Berkeley i California som en del av styrerutdanningen. Erfaringen fra dette oppholdet har vist seg å være svært nyttig for studentene. Dovland sier seg enig i dette.

- Berkeley var FANTASTISK! Det var travelt, slitsomt, interessant, morsomt og innholdsrikt på samme tid. Det var variert program og innhold, og målet med å gi oss innblikk i kontrastene ble så absolutt innfridd. Det gikk også veldig bra å følge undervisning på engelsk. Jo lengre tid det går fra turen til Berkeley, jo mer takknemlig er jeg for at jeg fikk til å være med!, roser hun.

Skryt til ansatte

Ansatte får også godt med skryt, både de administrative og vitenskapelige.
- Julie Pihlmann har vært utmerket til å holde oss oppdatert med praktisk informasjon, som møtested og tidspunkt, eventuelle endringer og har fulgt opp det vi eventuelt har lurt på eller trengt bistand til. Linda Hye og Morten Øgård har vært to motsetninger av forelesere som har utfylt hverandre på en faglig og humoristisk måte. Morten provoserer, Linda balanserer. Studiet har gitt meg lyst til å studere mer!, avslutter Dovland.