– Det er supergøy å studere!

Anne Nilsen Sørli

Kurset har utvidet mitt syn på musikkundervisning. Jeg tar inn mer av elevenes hverdag i undervisningen nå. Ikke bare at jeg underviser dem, men at deres kunnskap også blir tatt mer i bruk.

Anne Nilsen Sørli

Musikklærer på Skarpengland skole i Øvrebø

Anne Nilsen Sørli jobber som sosiallærer og musikklærer på Skarpengland skole i Øvrebø. Hun har en lærerutdannelse med videreutdanning i veiledningspedagogikk. Nå følte hun at tiden var inne for noe mer.

– Jeg så en annonse for World Music på Facebook, og det sa «ja» inni meg med en gang. Jeg er veldig glad i rytmer, og det er mye i fagplanen som jeg ønsker å bruke i min egen undervisning, sier Sørli.

Fått mer kunnskap om digital undervisning
Kurset World Music inneholder blant annet et digitalt aspekt i tillegg til at deltakerne lærer om musikktradisjoner og musikkulturer fra andre land.

– Min utdannelse er fra 1984, og jeg følte meg ikke veldig komfortabel med digital undervisning av musikk. På min skole begynner vi med iPads neste år, og det jeg har lært på kurset om musikkprogrammer for iPad passet perfekt, sier Sørli.

Utfordrende å kombinere videreutdanning og jobb
Videreutdanning har de samme kravene som vanlig utdanning og arbeidsmengden per studiepoeng er like stor. Sørli forteller at det var hektisk i perioder.

– Læringskurven har vært bratt. Det er mye å lese og mye å lære, og det var ganske «heavy» i starten. Men det har vært interessant lærestoff og veldig flinke forelesere, så da jeg først var i gang gikk det greit. Skolen jeg jobber på har også tilrettelagt når det har vært samlinger, sier Sørli.

Praksisnære studier
For å ta kurset må du være ansatt i en undervisningsstilling og ha tilgang til en klasse. Det legges opp til at deltakerne skal bruke egen hverdag i oppgaveløsning.

– Det har vært interessant å ta med lærdommen og oppgavene inn i jobben min. Da får du praktisert det du lærer med en gang. Jeg har blant annet skrevet en teoretisk oppgave om vurdering i musikk, og jeg kan bruke disse modellene når jeg underviser selv, sier Sørli.

Har kommet nærmere fremmedspråklige elever
Musikk binder sammen kulturer, og en viktig del av kurset World music handler om å bli kjent med andre kulturer og ta i bruk dette i undervisning.

– Jeg har kommet nærmere elevene mine gjennom dette kurset. Jeg har fått vite mer om andre kulturer og tradisjoner og det bygger broer mellom oss. Så har jeg fått mer å snakke med foreldrene om, sier Sørli.

Anbefaler kurset
Sørlie lovpriser lærerne på kurset og gir utbyttet hun har hatt tommel opp. Hun mener at hun helt klart har blitt en bedre musikklærer.

– Jeg kan absolutt anbefale kurset. Det er supergøy å studere, hilsen Anne, 56 år! Jeg blir inspirert av å studere på UiA, og det er et utrolig interessant kurs. Det er utfordrende og jeg blir en bedre lærer, sier Sørli.