Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Et sikkert yrke

Håkon Kile (portrettbilde)

Erfaringen fra praksis er det viktigste jeg har. Jeg vet hva jeg går til, jeg går inn med senkede skuldre og føler meg trygg.

Håkon Kile

Grunnskolelærerutdanning for trinn 1-7

Navn: Håkon Kile
Studium: Grunnskolelærerutdanning for trinn 1-7

Hvorfor valgte du studiet?

Jeg har alltid trivdes på skolen og med læring, derfor valgte jeg lærerutdanningen. Dessuten mener jeg yrket er variert og interessant. Har du fulgt med i timen i løpet av årene klarer du grunnskolelærerutdanningen 1.-7., men det krever likevel innsats.  

Hva er det viktigste du har lært til nå?

Erfaringen fra praksis er det viktigste jeg har. Jeg vet hva jeg går til, jeg går inn med senkede skuldre og føler meg trygg. Samarbeid med andre studenter, som kan fortelle hva de har gjort, betyr også mye. Jeg liker å spille på interesser i undervisningen. Jo mer elevene trives på skolen, jo mer lærer de og da ønsker de å lære mer. Det er viktig å skape gode relasjoner med dem.  

Jeg er godt fornøyd med hvordan det gjøres i kroppsøving, der er det opplegg som vi kan ta direkte fra UiA og ut i praksis. Jeg driver dessuten litt som fotballtrener, så det kan jeg bruke for det det er verdt. Vi har utefag med barnehagelærerstudenter, og det er nyttig å høre om hvordan deres praksis er. 

Hvilke karrieremuligheter har du etter studiene?

I forrige praksis hadde vi skoleovertagelse, og jeg var rektor. Så både det, inspektør og avdelingsleder er en mulighet. Det var spennende, og jeg kommer til å ha det i bakhodet. Det er dessuten rektorstudie her på UiA, men jeg tror det er lurt å ha noen år som lærer først. Læreryrket er et veldig sikkert yrke, og etter å ha vært i praksis har jeg kontakter overalt og får lett vikariater.

Hva er drømmejobben din?

Jeg liker å stå fritt, og så lenge jeg følger kunnskapsløftet og læringsmålene gjør jeg det. Jeg liker å løsrive meg fra bøkene og lage litt show for at elevene skal følge med. Det må man i en barneskole. Det blir moro når man gjør ting som man selv liker å holde på med. Dessuten er det fint å kunne variere mellom å jobbe alene og arbeide i team.