Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

- Et framtidsrettet ingeniørstudium

Studiet har både bredde og dybde, i tillegg til å gi realfaglige utfordringer. Studiet mekatronikk bærer preg av moderniseringen av mekaniske systemer, og gir meg en tverrfaglig utdanning.

Jakob Kristiansen

Mekatronikk, bachelor

Hvordan var studievalget ditt? 

Jeg valgte mekatronikk rett etter videregående. Det var fordi studiet har både bredde og dybde, i tillegg til å gi realfaglige utfordringer. Studiet mekatronikk bærer preg av moderniseringen av mekaniske systemer, og gir meg en tverrfaglig utdanning. Dette tiltalte meg, og gjorde at jeg valgte nettopp dette studiet. 

Hvorfor valgte du UiA og din utdanning? 

Jeg valgte å ta mekatronikk på UiA fordi forelesningene blir gitt i Grimstad. Jeg trives godt i den mindre byen, og setter pris på studentlivet og den høye andelen studenter. 

Hva lærer du? 

I mekatronikk lærer jeg om en kombinasjon av ulike fag som fungerer sammen i mekaniske systemer. Reguleringsteknikk, mekanikk, elektrisk aktuering, hydraulikk og materialteknologi er alle emner vi lærer om. Vi blir vist disse fagenes praktiske verdi gjennom prosjektfag. 

Hva har du lyst til å drive med når du er ferdig? 

Når jeg er ferdig med en bachelor i mekatronikk ønsker jeg å fortsette på universitetet ved å studere industriell økonomi og teknologiledelse. Jeg håper å benytte meg av den brede kompetansen mekatronikkstudiet gir meg når jeg på sikt kommer ut i arbeidslivet og evt. blir prosjektleder. 

Hvorfor bør man ta nettopp din utdanning? 

Studiet passer for de som er interessert i en bred kompetanse fra et framtidsrettet ingeniørstudium. Praktisk erfaring gir også en stor fordel innenfor studiet, ettersom mye av det teoretiske som vi går gjennom kan da tett knyttes opp mot egen erfaring. 

Hvordan er studentlivet på UiA campus Grimstad? 

UiA har et livlig studentliv med flere gode studentorganisasjoner man kan bli med i. Ønsker man å være med på å bygge racerbil kan man bli med i Align Racing. Er man derimot mer interessert i innovasjon og entreprenørskap er kanskje Start UiA noe for deg. Det finnes også en idrettsgruppe med navn GSI, og en rekke andre studentorganisasjoner.  

Har du noen tips til kommende studenter? 

For nye studenter er det viktig å engasjere seg i studentmiljøet, finne studenter med likt ambisjonsnivå og jobbe jevnt og trutt. Mekatronikk kan være et utfordrerne studie som krever mye arbeid, og da kan det være viktig å ha en god studiegruppe å jobbe med. Engasjerte mennesker er det nok av på studiet, så man finner gjerne likesinnede sjeler man kan jobbe sammen med.