Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Et enkelt studievalg

Jaymee Regalario (foto)

Etter å ha satt hobby, interesse og nysgjerrighet sammen så kom jeg frem til at idrettsstudier var noe jeg ville gå for.

Jaymee Regalario

Idrett, bachelor

Navn: Jaymee Regalario                                           

Studium: Bachelor i idrett

Hvordan var ditt studievalg?

Det var egentlig ganske enkelt å ta studievalget jeg gjorde. I løpet av videregående så ble jeg inspirert av en spesifikk lærer som gjorde idrettsutdanningen til mer enn bare en utdanning. Det fikk meg til å innse at jeg vil gjøre det samme. Jeg var allerede interessert i å lære om kroppen og dens funksjon, i tillegg til at jeg var meget utforskende når det gjald idrett. Så etter å ha satt hobby, interesse og nysgjerrighet sammen så kom jeg frem til at dette var noe jeg ville gå for.

Vil du anbefale studiet ditt?

Ja absolutt! Om man finner interesse ved idrett så er det bare å kjøre på. Om interessen er i det praktiske ved idrett eller om du er mer interessert i teorien, så er det nok til at jeg ville anbefalt studiet. En lærer så mye med å studere idrett. Kunnskapen en får kan i stor grad overføres til det daglige livet også! Det passer også for de som vil utforske idrett og vil finne ut hva studiet egentlig innebærer.

Hva er det beste med studiet ditt?

De første semestrene mener jeg er det beste med studiet. Dette er fordi det er så mye praktisk som kobles til det teoretiske og man ser tydelig koblingen mellom disse to. Det er mye aktivitet, så om man har mye energi så er det bare å fyre løs i disse timene. I tredje året vil jeg si lab-arbeidet og de aktivitetene som gjøres der er det beste hittil. Du lærer ikke bare forskjellige aktiviteter i de praktiske timene, men også hvordan det er å arbeide på laboratorium.

Vil du anbefale UiA?

Selvfølgelig! Foreleserne på UiA er meget flinke og engasjerte. De har vært ekstra flinke med arbeidet de har gjort i pandemisituasjonen vi er i. Det må de få skryt for. Foreleserne er også flinke generelt til å kommunisere med studentene. De er lett tilgjengelig og svarer så fort som mulig om det er noe man ville ta opp med dem. Så kan jeg også nevne fasilitetene UiA tilbyr. UiA har meget fine fasiliteter når det gjelder alt fra det praktiske til det teoretiske. UiA samarbeider også med skoler, organisasjoner og idrettslag rundt i Agder. Dette gjør at det er mange muligheter å velge mellom når det er praktisk arbeid utenfor universitetet.

Hva gjør du utenom studiene?

Jeg har drevet med idrett, som basketball, volleyball og beach-volleyball. Jeg spiller disse for gøy og for mestring, men konkurranse har det blitt stopp på.

Mine tips til nye studenter:

  • Jobb smart! Det jeg mener med det er jobb på den beste måten som funker for deg. 
  • Vær aktiv! Studentorganisasjoner rundt UiA er meget dyktige slik at man kan bli med på sosiale aktiviteter ofte. Om du er interessert i å drive med idrett så finnes det KSI og KRIK, om du er interessert i naturen så finnes det Fjell og Fjære. Det er mye som skjer så det er bare å engasjere seg i det.
  • Gjør det beste ut av alt!