Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Engasjement for å skape idrettsglede

Andreas B. Lund (foto)

Med en bachelor i idrett vil jeg ha kunnskap og bredde til å kunne både undervise og/eller trene den kommende generasjonen med god kunnskap fra de praktiske og teoretiske fagene som inngår i studiet.

Andreas B. Lund

Idrett, bachelor

Hvorfor valgte du dette studiet? 

Med en generell interesse for idrett, fysisk aktivitet og et engasjement for å skape idrettsglede falt valget på idrett veldig naturlig for mitt vedkommende. Jeg har tidligere tatt en lektorutdanning ved UiA, og bare hørt gode ord om idrettsstudiene ved siden av. Med en bachelor i idrett vil jeg ha kunnskap og bredde til å kunne både undervise og/eller trene den kommende generasjonen med god kunnskap fra de praktiske og teoretiske fagene som inngår i studiet.  

Vil du anbefale studiet ditt? 

«Alle burde ta et årsstudium i idrett ved UiA». Dette er et motto jeg opparbeidet meg tidlig ved studiestart og utover i semesteret det første året. Rett og slett fordi undervisningen, fagene, miljøet, lærerne, aktivitetene og engasjementet til lærere (og studenter!) gjør læringsmiljøet helt ypperlig. Jeg vil anbefale faget hvis du har en interesse for idrett og fysisk aktivitet, og vil lære mer om hvordan kroppen fungerer i forhold til aktivitet, og det helsemessige og psykiske aspektet knyttet til idrett. 

Hva er det beste med studiet ditt? 

Det må være den brede og allsidige retningen studiet tar med de ulike variantene av aktiviteter og hvordan de teoribaserte fagene knyttes direkte til kjente og nære idretter. I tillegg blir man kjent med medstudenten på en helt annen måte enn ved de teoretiske forelesningene gjennom at vi hele tiden møtes på skolen og at alle har en felles interesse for idrett og fysisk aktivitet. Dette gjør at man lettere kan skape relasjoner, og samholdet blir sterkere og bedre som igjen gjør det til et godt læringsmiljø! 

Vil du anbefale UiA? 

Jeg vil absolutt anbefale Universitet i Agder! Den «åpne dør» policyen til lærerne på fakultet gjør at «gapet» mellom foreleser og student ikke er så stort, i tillegg er lærerne svært behjelpelige og dyktige i faget sitt. En bonus er at studiet befinner seg i sommerbyen Kristiansand som er ypperlig om våren og sommeren! 

Hva gjør du utenom studiene? 

Ved siden av studiene går det mye i egenstudium, trening og jobb, samt andre gøye hverdagssysler. Studiet legger opp til mye aktivitet og forelesninger på morgen og formiddag frem mot 15, så deltidsjobb på kveldene er mye mulig. I tillegg er det mange spennende studentaktiviteter som man kan ta del i. 

Tips til nye studenter 

Ikke fall bakpå når det kommer til de teoretiske fagene, følg med fra start og ha samtale om/diskuter fagene og pensum gjennom semesteret. Når de kommer til de praktiske fagene: vær med på alt, vær med på så mye som mulig og utfordre deg selv ved å gå ut av komfortsonen. Og søk idrett på UiA, det er verdt det!