Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

- En spennende og fremtidsrettet utdanning

Med bakgrunn som elektriker var det naturlig for meg å velge en ingeniørretning som er fremtidsrettet og er spennende.

Preben Forsland

Fornybar energi, bachelor

Hvordan var studievalget ditt?

Med bakgrunn som elektriker var det naturlig for meg å velge en ingeniørretning som er fremtidsrettet og som personlig er spennende og inneholder mange ting som interesserer meg.

Hvorfor valgte du UiA og din utdanning?

Jeg valgte UiA for å oppleve en del av Norge som er langt hjemmefra. UiA tilbyr mange fag som interesserer meg og jobbmuligheter som passer fint ved siden av studiet.

Hva lærer du?

Jeg lærer om veldig mye forskjellig. Fra teoretisk fysikk og matematikk til spesifikke linjer innen energiteknikk eller elkraftteknikk.

Hva har du lyst til å drive med når du er ferdig?

Jeg har stor interesse for biler, bygg og elektriske systemer. Så en jobb innen hvordan å optimalisere energibehov i bygg, eller hydrogenbiler hadde vært midt i blinken.

Hvorfor bør man ta nettopp din utdanning?

Etter min mening er bachelorutdanningen i fornybar energi er den mest allsidige ingeniørretningen på UiA. Man får kunnskap innen bygg, elkraft, elektro og data. Mulighetene igjennom studieløpet blir gradvis større jo lengre inn man kommer.

Hvordan er studentlivet på UiA campus Grimstad?

Studentlivet har vært veldig bra. Det arrangeres ukentlig aktiviteter i Bluebox ved campus, fakultetene er flinke til å sette opp mulighet for gruppearbeid i studiene og studentene fra forskjellig linjer og årskull er veldig kule og hjelpsomme. 

Har du noen tips til kommende studenter? 

Det smarteste man gjør som ny student er å skape gode vaner. Stå opp og møt dagen, jobb effektivt, ta pauser og nyt årene du bruker på å studere.