0
Hopp til hovedinnhold

– Elektronikk finnes over alt

Mohammed Alrawi (foto)

Det er nesten et must å kunne elektronikk, syns jeg. Gjennom studiet får du en dyp innsikt i den mystiske elektronikkverdenen.

Mohammed Alrawi

Elektronikk, bachelor

Navn: Mohammed Alrawi

Studium: Elektronikk, bachelor (3. år)

Hvordan var studievalget ditt?

Jeg har lenge vært nysgjerrig på hvordan elektroniske enheter fungerer, og hvordan en mobiltelefon kan gjøre så mye forskjellig. Så uti fra dette ble jeg interessert i elektronikkstudiet.

Hvorfor valgte du UiA og din utdanning?

UiA Campus Grimstad er et relativt nytt universitet med gode utviklingsmuligheter. På ingeniørstudiet i elektronikk er det færre studenter enn de andre ingeniørlinjene, og det gir mulighet til å få god oppfølgning av faglærere. De fleste har åpen dør og det er lav terskel for å be om hjelp.

Hva lærer du?

Vi startet med å lære om det fundamentale om elektroniske komponenter som finnes nesten i alle elektroniske enheter, som motstander. Og så lærte vi om halvledere som er byggeklossen til mikroprosessorer. Vi har også lært om mikrokontrollere og hvordan programmere bruke dem i et produkt. Og ved siden av det lærer vi matematikk, fysikk og signal behandling.

Hva har du lyst til å drive med når du er ferdig?

Jeg har lyst til å jobbe med roboter i industrien. Det er ikke det vi lærer om på dette studiet, men når du er ferdig med elektronikk så har du muligheten til å lære deg mer om ting du er interessert i. Vi lærer å tilegne oss kunnskap her på UiA. 

Hvorfor bør man ta nettopp din utdanning?

Elektronikk finnes alle plasser og i enhver "smart"-ting rundt oss. Det er nesten et must å kunne elektronikk, syns jeg. Gjennom studiet får du en dyp innsikt i den mystiske elektronikkverdenen.

Hvordan er studentlivet på UiA Campus Grimstad?

Som sagt består campus av nye bygg og det er nyoppusset studentboliger. Å studere i Grimstad er trivelig og perfekt for det som ønsker å oppleve Sørlandet på ekte om sommeren. Jeg kommer til å bo Sørlandet for resten av livet.

Har du noen tips til kommende studenter?

Det er bare å senke skuldrene, og nyte livet i Grimstad (Sørlandet beste by, etter min mening).