Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Drømmejobben er i barnevernet

Malin Ellingsen (foto)

Det er jo noen år til enda, men jo mer innsyn og læring jeg får, jo mer ønsker jeg å jobbe i barnevernet. Det viktigste for meg er å være med på å gjøre en forskjell, kanskje ikke for alle, men for noen vil den forskjellen bli livsviktig.

Malin Ellingsen

Barnevern, femårig master

Navn: Malin Ellingsen
Studium: Femårig master i barnevern
Fra: Aurskog

Hvorfor valgte du dette studiet?

Å jobbe med mennesker på ulike måter har alltid vært en stor interesse. Jeg var ikke helt sikker på hva det var jeg skulle bli, men med en masterutdanning i barnevern er mulighetene mange. Studiet er både spennende og utfordrende, og man får innblikk i barnevernet både på godt og på vondt. En barnevernsutdanning gir deg muligheter til å jobbe med barn og unge, men også foreldrene. Det gleder meg at jeg kan være med på å gjøre en forskjell og innsats for de som kanskje ikke har det så bra. Jeg tror oppfatningen når man hører om barnevernet er veldig negativ, og jeg håper på å være med på en mer positiv endring.

Hvordan foregår undervisningen?

Undervisningen er variert og spennende. Noe undervisning foregår over Zoom, noe er fysisk på skolen. Allerede 1. semester var vi i praksis i barnevernet i tre uker, og nå til våren er det ny praksis. Til sammen har vi praksis fire av de fem årene på studiet. Undervisningen fokuserer også mye på oss som fremtidige barnevernsarbeidere, og det er målrettet jobbing med hvordan vi er i møte med andre mennesker. Det er ikke bare teori og praksis du lærer, du lærer faktisk mye om deg selv og hvem du er.

Hva er det viktigste du har lært hittil?

Jeg har forstått at det er veldig lite man vet om barnevernet før man setter seg inn i det. Det viktigste jeg har lært til nå må være at barnevernet er faktisk der for å hjelpe barn, men også foreldre. Jeg har oppdaget at det finnes så utallig mye barnevernet driver med som man aldri hører om, og at media har lett for å trekke frem det negative.

Hvilke karrieremuligheter har du etter studiene?

Primært er det jo barnevern, men man kan også velge jobb innen rådgivning, sosialfag, eller generelt arbeid med barn og unge. Det meste innen barn og ungdom.

Hva er drømmejobben din?

Drømmejobben akkurat nå er å jobbe i barnevernet. Det er jo noen år til enda, men jo mer innsyn og læring jeg får, jo mer ønsker jeg å jobbe i barnevernet. Det ligger mange ulike arbeidsoppgaver bak en jobb i barnevernet, så bare der er mulighetene mange. Det viktigste for meg er å være med på å gjøre en forskjell, kanskje ikke for alle, men for noen vil den forskjellen bli livsviktig.