Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

- Datamaskiner er fremtiden

Espen Bruce (foto)

Med bachelor i data er det mange arbeidsmuligheter. Om man søker etter softwareutviklere på Finn.no nå kommer det opp mange spennende og ledige jobber.

Espen Bruce

Dataingeniør, bachelor

Hvordan var studievalget ditt?

Studievalget mitt var ikke altfor vanskelig da jeg leste på hvilke fag man skal ha på datautdanningen i Grimstad. Jeg har lenge hatt lyst til å lære mer om datamaskiner og programmering og da falt valget naturlig for meg å søke på denne retningen. 

Hvorfor valgte du UiA og din utdanning?

Jeg valgte UiA og bachelor i data fordi jeg er fra Sørlandet og har hørt mye godt om universitetet i Grimstad. Jeg harlenge hatt lyst til å lære mer om datamaskiner og programmering, og da så denne utdanningen veldig interessant ut. Det er også fordi at jeg ønsker å bruke programmering og mikrokontrollere mer i min hobby med 3D-printing. 

Hva lærer du?

Vi lærer mye om programmering og koding. Vi lærer om C, C++, Python, og vi har et eget fag som heter mikrokontrollere som jeg gleder meg veldig mye til. Da skal vi lære om å programmere et utviklingskort til å utføre forskjellige oppgaver. Vi er innom nettsikkerhet, hvordan du sikrer ditt produkt og annet som å lage en egen app. 

Hva har du lyst til å drive med når du er ferdig?

Når jeg er ferdig med utdanningen så har jeg veldig lyst til å programmere, men sammen med et team som driver med utvikling av nye produkter eller tjenester. Jeg ønsker å være en del av utviklingen som kommer til å skje når det kommer til bruk av data, kunstig intelligens og maskinlæring innen industrien for mer effektiv produksjon. 

Hvorfor bør man ta nettopp din utdanning?

Jeg har troa på at datamaskiner er fremtiden. Hverdagen vår digitaliseres og det kommer til å kreve flere folk med kunnskaper om hvordan vi bruker utstyret og kan koble det opp mot utstyr som allerede finnes i industrien. Det finnes også veldig mange spennende og ledige jobber om man søker etter Software utviklere på Finn.no.

Hvordan er studentlivet på UiA campus Grimstad?

Studentlivet på UiA i Grimstad er meget bra. Du vil finne mange studenter med samme interesser som deg selv og mange som har erfaringer og ferdigheter som de gjerne deler med deg og andre. Linjeforeningen for data er veldig bra og veldig aktiv. De holder ofte arrangementer som bedriftspresentasjoner, spill-kvelder, tech-kvelder osv. Det er også ofte kurs som kan være relevant for utdanningen din på kveldene. 

Har du noen tips til kommende studenter?

Sett deg mål for hvert semester og lag planer for hver uke med hvor mye du skal jobbe med skole og andre ting. Det har hvertfall hjulpet meg og gitt meg bedre oversikt over min egen hverdag og gir meg mer fritid når jeg har kontroll på hva som skal gjøres og når.