– Dagsaktuelt og fremtidsrettet studium

Ingrid Rosland Jensen (portrettfoto)

Det grønne skiftet gir mange nye muligheter for ingeniører.

Ingrid Rosland Jensen

Student på master i fornybar energi

Navn: Ingrid Rosland Jensen
Studium: Fornybar energi, masterprogram
Fra: Arendal

Hvorfor valgte du dette studiet?

Jeg ville studere noe som er relatert til realfag og kikket på ulike ingeniørstudier. Det virket spennende å lære mer om miljøvennlige teknologier og energiløsninger. Derfor valgte jeg master i fornybar energi. Det grønne skiftet gir mange nye muligheter for ingeniører. Studiet er både dagsaktuelt og fremtidsrettet.

Hvordan foregår undervisningen?

Vi har vanlige forelesninger og regneoppgaver. I tillegg har vi en del laboratoriearbeid der vi for eksempel tester ut oksygen og hydrogen som kilder til elektrisitet. I prosjektarbeid jobber vi med ulike programvarer der vi for eksempel designer og simulerer vindmøller eller optimaliserer varmeanlegg. Vi har også ekskursjoner til relevante anlegg i regionen som vannkraftverk, fjernvarmesentral og forbrenningsanlegg.

Hva er det viktigste du har lært hittil?

Fag og teori er ikke nødvendigvis det viktigste. Å utvikle evnen til å tilegne seg ny kunnskap på en god og effektiv måte er vel så viktig. Som ingeniør er det en fordel å være en problemløser som kan jobbe i team.

Hvilke karrieremuligheter har du etter studiene?

Det er nærliggende å se for seg en jobb innen kraftproduksjon med fornybar energi som vannkraft, vindkraft eller solcelle. Agder Energi og Lyse vil være relevante arbeidsgivere, men også oljeindustrien, elektrobedrifter og byggebransjen. Mange vil være med på det grønne skiftet.

Hva er drømmejobben din?

Jeg har aller mest lyst til å jobbe med solenergi. Det er en enkel måte å lage energi på ved å utnytte en allerede tilgjengelig ressurs.