Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Bra miljø mellom både studenter og lærere

Ine Kartveit (portrettfoto)

Siden mange av lærerne våre selv er kunstnere får vi en del tips og råd fra dem, samt at de gir oss muligheten til å skape egne kontakter.

Ine Kartveit

Tidligere student ved Institutt for visuelle fag

Hvorfor valgte du dette studiet?

Jeg hadde veldig lyst til å studere kunst, og fikk høre om dette studiet da jeg gikk på videregående. Kristiansand virket også forlokkende siden det ligger med sjøen og har et bra klima året rundt. Her er det fin natur og hyggelige mennesker!

Hva er det beste med å studere på UiA?

Det er så sosialt her! Det florerer av forskjellige studentorganisasjoner det er lett å bli med i. I disse får man muligheten til å bli kjent med studenter på tvers av linjer og alder.

På selve studiet lærer man både teori, samt at man får jobbet mye med praktisk arbeid. Lærerne her kan virkelig det de driver med, og de er veldig vennlige og imøtekommende. Terskelen er lav for å huke tak i de som man lurer på noe.

Hva har du lyst til å jobbe med etter endte studier?

Jeg har lyst til å jobbe utøvende og kreativt, men akkurat hva vet jeg ikke enda. Dette er jo en utdanning hvor man må skape jobben selv, og det var vi klar over fra dag en. Siden mange av lærerne våre selv er kunstnere får vi en del tips og råd fra dem, samt at de gir oss muligheten til å skape egne kontakter. Når blir det spennende å stå på egne bein og selv gå ut og jakte litt!

Hvordan opplever du miljøet blant studenter og lærere?

Lærerne er veldig lette å snakke med, og jeg opplever som miljøet som veldig bra. Både mellom studentene, og studenter og lærere. Vi har mange gode samtaler og diskusjoner rundt kunst og temaer knyttet til det vi har lært.

Hva er det viktigste du har lært?

Her er det fokus på ulike materialer og det syns jeg er veldig spennende. Og det å kunne sette sammen ulike materialer til et verk, det har jeg lært masse av.