Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

Bli sivilingeniør i sør

Anders Ballari (foto)

– Utdannelsen min er en god og relevant ballast, fordi stadig mer fornybar energi skal mates inn i sentralnettet både i Norge og Europa.

Anders Ballari

Tidligere student, rådgiver Kraftnett i Sweco

– Gjennom masterstudiet lærer man å løse mer avanserte problemer enn på bachelornivå. Det gjør at vi får mer kompetanse, flere ben å stå på og mulighet til å søke på flere stillinger, sier 26 år gamle Anders, som leverte sin masteroppgave i fornybar energi våren 2013. Nå er han Rådgiver Kraftnett i Sweco.

– Mange grunner til å velge UiA

UiA er et breddeuniversitet som tilbyr en rekke ulike masterutdanninger innen teknologi. De siste årene har antall masterstudenter økt stabilt, og Anders mener det er flere grunner til det.

– For det første har UiA mange interessante fagkombinasjoner på masternivå, noe som gjorde det mer attraktivt enn de andre studiealternativene jeg vurderte, sier Anders, og fortsetter:

– I tillegg er det relativt små klasser, noe som gjør at man får et tett og godt studiemiljø på Campus Grimstad med veldig god oppfølging fra lærerne. Det er også et bra idretts- og kulturtilbud etter «skoletid». Og så er jo Sørlandet et flott sted med et veldig tiltrekkende klima, ler Anders, som vokste opp i Vadsø.

Klare for arbeidslivet

Anders har allerede begynt sin karriere, og forteller at han har tatt med seg mye lærdom fra UiA-masteren inn i arbeidet.

– Utdannelsen min er en god og relevant ballast, fordi stadig mer fornybar energi skal mates inn i sentralnettet både i Norge og Europa. Rent faglig er det jeg jobber med, sjøkabel, ikke direkte relatert til masteren min, men jeg merker likevel at mye av det jeg lærte på UiA, som å skrive rapporter og argumentere for resultater, var god trening og verdifull erfaring, sier han.