0
Hopp til hovedinnhold

Alt-i-ett-studium

Øystein Nerland Flemmen, foto.

- Studiet er veldig praktisk rettet mot drama, men vi får samtidig en lærerutdanning med solid teoribakgrunn i ryggen. Og det er bra for jeg vil jo ha best mulig kontroll over det jeg skal lære bort.

Øystein Nerland Flemmen

Faglærer i drama

Gjennom faglærerutdanning i drama får Øystein Nerland Flemmen både utfolde seg i drama samtidig som han blir kvalifisert til lærerjobb innen sitt interessefelt.
- Studiet er veldig praktisk rettet mot drama, men vi får samtidig en lærerutdanning med solid teoribakgrunn i ryggen. Og det er bra for jeg vil jo ha best mulig kontroll over det jeg skal lære bort, sier Øystein Nerland Flemmen.

Faglærerstudenten trekker fram motiverende lærere som en viktig drivkraft.

- Jeg er glad vi har lærere som utfordrer og pusher oss. Det gir ekstra motivasjon og den ekstra piffen til å gi seg i kast med teorien. I tillegg får vi utfolde oss praktisk og får formidle våre egne tanker. Kombinasjonen av det kreative sammen med det teoretiske gir en fordel om en vil jobbe med kunstfag i videregående skole. Her på UiA får en alt i ett!

Før Øystein begynte på faglærerutdanning i drama hadde han ikke mye teatererfaring.

- Jeg hadde ikke jobbet så mye med drama før, men her er det flinke lærere og med mye gode tilbakemeldinger, så får en lyst til å gjøre en innsats. En trenger egentlig ingen teatererfaring for å begynne på studiet siden alt tas fra grunnen, men interessen for teater er selvsagt veldig viktig, sier han.

Det kreative miljøet innad i fakultet for kunstfag gir også inspirasjon.

- Vi har hatt et tverrfaglig prosjekt med studentene som tar faglærerutdanning i musikk, og det fikk vi mye ut av. Det er et pluss med dette studiet at vi får mulighet til å jobbe med slike prosjekter hvor vi utvikler noe eget. Det er jo så mange dyktige musikkstudenter her!

Samholdet på fakultetet er godt, i følge Øystein.

- En får tett kontakt med musikk og kunst og håndverk studentene. Fakultetet har et eget fotballag, det er stadig konserter på studentstedene Pir6 og Østsia, og vi arrangerer improvisasjonskvelder innen teatersport. Så det er mye kulturelt som skjer både av og for studentene. Det skjer så mye spennende!

I regi av den kulturelle skolesekken har Øystein og medstudentene også nådd et større publikum.

- Vi fikk spørsmål om å lage et teaterstykke, og resultatet ble forestillingen «Garmann» som vi spilte for alle 4. klassingene i hele Kristiansand. Dette er et veldig ærlig publikum å spille for, så det var kjempegøy!

Og forestillingen ble en såpass stor suksess at studentene også fikk sette den opp i Kristiansands kulturelle storstue, teater- og konserthuset Kilden.

- Den tette kontakten med Kilden er veldig viktig for oss dramastudenter. Det betyr mye å få spille for et enda større publikum. Neste år skal vi også spille i Kilden gjennom et samarbeidsprosjekt med Arkivet hvor vi skal sette opp et stykke som omhandler Kristiansand og området rundt her. Det blir veldig spennende!