Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

– Alle brenner for det de holder på med

Magnus Westgaard (foto)

Man får mulighet til å fokusere på det man vil mest, enten det er å skrive låter, jobbe i studio eller kun spille instrumentet sitt. Det er stort engasjement både fra lærere og elever, noe som hjelper både på motivasjonen og viljen til å finne ut så mye som mulig på tre år.

Magnus Westgaard

Student på utøvende rytmisk musikk, bachelor

Magnus Westgaard (21)
Studerer: Utøvende rytmisk musikk, bachelor

Hva studerer du og hvorfor valgte du dette studiet?

Jeg studerer utøvende rytmisk musikk med bass som hovedinstrument. Hovedgrunnen til at jeg valgte dette studiet var å utvikle meg både som bassist og musiker. I tillegg hadde jeg hørt masse positivt om både miljøet og lærerne på studiet, og visste at Kristiansand var en veldig fin by som jeg kunne tenke meg å bo i.

Hva betyr studiet for deg?

Et studium i rytmisk musikk byr på mye, både innenfor låtskriving, arrangering, komponering, studio-teknikk og samspill. Etter fullført studie får man veldig god oversikt over hvordan musikkmiljøet fungerer og kunnskap innenfor mange ulike sjangre. Man får mulighet til å fokusere på det man vil mest, enten det er å skrive låter, jobbe i studio eller kun spille instrumentet sitt. Det er stort engasjement både fra lærere og elever, noe som hjelper både på motivasjonen og viljen til å finne ut så mye som mulig på tre år.

Hva er det viktigste du har lært hittil? 

Å få så mange forskjellige innfallsvinkler på musikk gjennom lærere og elever har fått meg til å skjønne at musikk er svært subjektiv. Det fins ingen fasit på bra eller dårlig musikk. Du får mange nyttige tips til hvordan du kan gjøre musikken din så effektiv som mulig, og kunnskap om hvordan musikkhistorien har utviklet seg.

Hva er det beste med å studere på rytmisk?

Jeg tror det er få studier som er så sammensveisa og har et så godt miljø som på «konsen». Alle brenner virkelig for det de gjør, og det skaper et miljø der alle har noe å bidra med siden alle driver med så masse forskjellig. Du får spille med mange dyktige musikere i alle aldre og får god innsikt i hva det betyr å være en utøvende musiker.