Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold

11 gode grunner til å velge Universitetet i Agder

Hvorfor studere på UiA?

Vi spiller hverandre gode

Det er ikke nettrollene, konspirasjonsteoretikerne og egoistene som kommer til å ordne opp i alle utfordringene vi står overfor. Det er det vi som må gjøre. Sammen!

Vi tror på at kunnskap og forståelse oppstår i møtet mellom ulike mennesker. Du skal ikke bare bli en del av en "fag-boble".

På UiA samarbeider studenter og ansatte hver dag med både offentlige og private aktører for å finne løsninger som bringer verden litt fremover.

Vi vil gi deg en utdanning som er rettet mot både hva du trenger når du skal i jobb, hva Norge trenger i framtida, og hva verden trenger for å utvikles i riktig retning. 

Vi spiller hverandre gode

Studentene anbefaler UiA

Undersøkelser viser at UiA-studentene er veldig fornøyde. Vi spør de nye studentene hver høst: "Vil du anbefale UiA til andre?" 90% av studentene svarer "ja" allerede 1-2 måneder etter studiestart. Studentene er også veldig fornøyde etter de er ferdige:

> Fornøyde med UiA-studiene

> Hvorfor er UiA en favoritt blant studentene?

Studentene anbefaler UiA

Sterke fagmiljø

UiA har toppforskningssentre innen kystsoneøkologi, e-helse, matematikkundervisning, kunstig intelligens og ernæring. UiA har to nasjonale "Sentre for fremragende utdanning" innen matematikkundervisning og rytmisk musikk. UiA har også tatt en ledende posisjon i Norge innen forskning på kunstig intelligens.

Bærekraft har vært viktig for UiA lenge, og vi var først i Norge med ingeniørstudium i fornybar energi (og mastergrad og doktorgrad). Det er en enorm batterisatsing ved UiA, og også rundt UiA med etablering av Morrows innovasjonssenter på campus.

Handelshøyskolen ved UiA er internasjonalt akkreditert gjennom AACSB. Kun 5% av handelshøyskolene i verden har denne akkrediteringen, og kun UiA, NHH og BI i Norge.

Lærerutdanningen, vernepleierutdanningen, sykepleierutdanningen og utøvende musikk vurderes blant Norges aller beste utdanninger på sine felt.

Sterke fagmiljø

9 av 10 raskt i jobb

9 av 10 er i jobb innen ett år etter endt utdanning. Nesten halvparten får jobb før de er ferdig med studiet.

Vi bruker mye ressurser på å sikre at studiene våre både skal holde et høyt nivå, være relevante og inneholde praksis, slik at du som student er attraktiv og klar for arbeidsmarkedet. Vi hjelper deg også med overgangen fra studier til jobb.

> UiA er et praksis-fyrtårn
> Vi hjelper deg i jobb

9 av 10 raskt i jobb

Topp fasiliteter på campus

Campus Kristiansand er bygd etter amerikansk campusmodell - med nærhet mellom bygningene og store grøntområder som binder det hele sammen. Kompakt, men åpen. Stor, men oversiktlig.

Campus Grimstad ligger i Sørlandets teknologipark og dermed nært mange bedrifter å samarbeide med gjennom UiA. Campus er tilpasset studenthverdagen med tanke på både fag og sosialisering, med åpne områder og alt du trenger like i nærheten.

Våre campuser er kjent for nærhet mellom lesesal og kontor, bibliotek og laboratorium, auditorium og grupperom, kantine, boliger, kulturhus og barnehage. Alt du trenger er samlet på ett sted - kort vei til byen.

Topp fasiliteter på campus

Veldig godt studentmiljø

Undersøkelsene viser det, og studentene sier det - studentmiljøet er veldig godt både i Kristiansand og Grimstad.

> Hvordan er studentmiljøet i Kristiansand?
> Hvordan er studentmiljøet i Grimstad?

Veldig godt studentmiljø

God kontakt mellom studenter og forelesere

Vi hører ofte studentene si det er "åpne dører" på UiA, og at det er kort vei til foreleserne:

"Det er veldig flinke forelesere, og utrolig flott at «åpen dør»-mentaliteten er så utbredt. Gjennom fem år som student har jeg opplevd UiA som et universitet hvor man blir sett i mengden."

Selv om åpne dører ikke er noe vi pålegger, legger vi stor vekt på gode relasjoner mellom studenter og ansatte. Fordi både våre studenter og ansatte er ressurser som kan samskape kunnskap for framtiden.

God kontakt mellom studenter og forelesere

Billig å bo - nærme campus og byen

Boligmarkedet er gunstig for studenter i Kristiansand og Grimstad.

  • Studentboliger der du får mye for pengene, både på campus og utenfor campus.
  • Billigere enn mange studiebyer også på det private markedet.
  • Kort vei mellom hybel, campus og byen

> Lei hybel i Kristiansand/Grimstad

Billig å bo - nærme campus og byen

Bo og lev på Sørlandet

Palmesus, Dyreparken, hvite hus, sol, sommer og skjærgård gir mange gode følelser. Men hvorfor bare komme hit om sommeren?

Både Kristiansand og Grimstad er perler der det er trygt og godt å være student, enkelt å komme seg rundt og forholdsvis billig å bo. Det er kort vei mellom by, campus, sjø og natur.

Bo og lev på Sørlandet

Opplev verden

Du kan reise på utveksling til utlandet i alle bachelor- og masterprogram, og på uia.no/utveksling er det enkelt å finne ut hvor du kan dra på ditt studium.

Totalt har UiA avtaler med 200 universiteter i over 40 land.

Internasjonalisering er et satsingsområde, og vi legger til rette for at du også på campus skal kunne få et internasjonalt nettverk, blant annet gjennom vår Global Lounge.

> Finn ut hvor du kan reise på utveksling

Opplev verden

Du får en god start

Vi tar deg godt imot!

UiA har tradisjon for å ha en god studiestart, og en god fadderordning. Vi vet det sosiale er viktig også for å lykkes faglig.

Vi vil være et inkluderende universitet, der alle studenter føler seg verdsatt og blir en del av fellesskapet.

> Alt om studiestart

Du får en god start