0
Hopp til hovedinnhold

11 gode grunner til å velge Universitetet i Agder

Hvorfor studere på UiA?

9 av 10 raskt i jobb

Ved UiA er 9 av 10 i jobb innen ett år etter endt utdanning. Nesten halvparten av dem fikk jobb mens de fortsatt studerte. 

Dette er tall vi er veldig stolt av, og vi bruker mye ressurser på å sikre at studiene våre både skal holde et høyt nivå, være relevante og inneholde praksis, slik at du som student er attraktiv og klar for arbeidsmarkedet. Vi hjelper deg også med overgangen fra studier til jobb.

> Vi hjelper deg i jobb

9 av 10 raskt i jobb

Studentene anbefaler UiA

Undersøkelser viser at UiA-studentene er storfornøyde, og at SiA er Norges beste studentsamskipnad.

Vi spurte de nye studentene i høst:

"Vil du anbefale UiA til andre?" 92% svarer "ja". Kun én prosent svarer "nei" (syv prosent svarer "vet ikke").

> Thea: -Sørlandet er et fantastisk studiested!

Studentene anbefaler UiA

Sterke fagmiljø

UiA har toppforskningssentre innen kystsoneøkologi, e-helse, matematikkundervisning, kunstig intelligens og ernæring.

Handelshøyskolen ved UiA er en av kun to handelshøyskoler i Norge som er internasjonalt akkreditert gjennom AACSB.

Lærerutdanningen, vernepleierutdanningen, sykepleierutdanningen og utøvende musikk vurderes blant Norges aller beste utdanninger på sine felt.

UiA har et nasjonalt "Senter for fremragende utdanning" innen matematikkundervisning.

Og UiA har tatt en ledende posisjon i Norge innen forskning på kunstig intelligens.

Sterke fagmiljø

God kontakt mellom studenter og forelesere

Vi hører ofte studentene si det er "åpne dører" på UiA, og at det er kort vei til foreleserne.

Selv om åpne dører ikke er noe vi pålegger, legger vi stor vekt på gode relasjoner mellom studenter og ansatte. Fordi både våre studenter og ansatte er ressurser som kan samskape kunnskap for framtiden.

"Det er veldig flinke forelesere, og utrolig flott at «åpen dør»-mentaliteten er så utbredt. Gjennom fem år som student har jeg opplevd UiA som et universitet hvor man blir sett i mengden."

God kontakt mellom studenter og forelesere

Topp fasiliteter på campus

Campus Kristiansand er bygd etter amerikansk campusmodell - med nærhet mellom bygningene og store grøntområder som binder det hele sammen. Kompakt, men åpen. Stor, men oversiktlig.

Campus Grimstad ligger i Sørlandets teknologipark og dermed nært mange bedrifter å samarbeide med gjennom UiA. Campus er nytt og moderne, og tilpasset studenthverdagen med tanke på både fag og sosialisering, med åpne områder og alt du trenger like i nærheten.

Våre campuser er nye og moderne, og kjent for nærhet mellom lesesal og kontor, bibliotek og laboratorium, auditorium og grupperom, kantine, boliger, kulturhus og barnehage. Alt du trenger er samlet på ett sted - kort vei til byen.

Topp fasiliteter på campus

Veldig godt studentmiljø

Undersøkelsene viser det, og studentene sier det - studentmiljøet er veldig godt både i Kristiansand og Grimstad:

"At alt er samlet på campus skaper tilhørighet og gjør det lettere å bli kjent med folk. Kristiansand har det meste; bra uteliv, kultur, natur, sportsmuligheter og ikke minst – Bystranda. Vi har nærhet til det aller meste." Tobias Rysstad, student på grunnskolelærerutdanning i Kristiansand.

"Her har jeg fått utrolig mange gode venner og blitt kjent med mennesker på tvers av fagfelt. Om du ønsker å gå på et universitet der du kan ha nær dialog med foreleserne, hvor det er lett å engasjere seg og miljøet er godt, både faglig og sosialt, så er UiA definitivt et godt valg." Thea Skau, student på fornybar energi i Grimstad.

Det finnes allerede over 60 studentforeninger/studentaktiviteter på campus - og hvis du savner noen, kan du få støtte til å starte din egen.

Veldig godt studentmiljø

Moderne og nytenkende

UiA ønsker å tenke nytt og se framover. Vi vil skape nye historier og gi deg en utdanning som er rettet mot både hva du trenger når du skal i jobb, hva Norge trenger i framtida, og hva verden trenger for å utvikles i riktig retning.

UiA tror på at kunnskap og forståelse oppstår i møtet mellom ulike mennesker. Du skal ikke bare bli en del av en "fag-boble".

Derfor tilbyr vi for eksempel et emne som "UiA Samskaping - OpenLab".

Samtidig fortsetter vi å legge forholdene til rette for kontakt mellom studenter, med videreutvikling av campus, fellesområder, nye bygg, lab'er og servicefunksjoner.

Moderne og nytenkende

Billig å bo - nærme campus og byen

Boligmarkedet er gunstig for studenter i Kristiansand og Grimstad.

  • Studentboliger der du får mye for pengene, både på campus og utenfor campus.
  • Billigere enn mange studiebyer også på det private markedet.
  • Kort vei mellom hybel, campus og byen

> Lei hybel i Kristiansand/Grimstad

Billig å bo - nærme campus og byen

Bo og lev på Sørlandet

Palmesus, Dyreparken, hvite hus, sol, sommer og skjærgård gir mange gode følelser. Men hvorfor bare komme hit om sommeren?

Både Kristiansand og Grimstad er perler der det er trygt og godt å være student, enkelt å komme seg rundt og forholdsvis billig å bo. Det er kort vei mellom by, campus, sjø og natur.

Bo og lev på Sørlandet

Opplev verden

Du kan reise på utveksling til utlandet i alle bachelor- og masterprogram, og på uia.no/utveksling er det enkelt å finne ut hvor du kan dra på ditt studium.

Totalt har UiA avtaler med 200 universiteter i over 40 land.

Internasjonalisering er et satsingsområde, og vi legger til rette for at du også på campus skal kunne få et internasjonalt nettverk, blant annet gjennom vår Global Lounge.

> Finn ut hvor du kan reise på utveksling

Opplev verden

Du får en god start

Vi tar deg godt imot!

UiA har tradisjon for å ha en god studiestart, og en god fadderordning. Vi vet det sosiale er viktig også for å lykkes faglig.

Vi vil være et inkluderende universitet, der alle studenter føler seg verdsatt og blir en del av fellesskapet.

> Alt om studiestart

Du får en god start

Send studiet på mail