Rekordsøking til Master i ledelse – igjen

EVU-enheten ved Fakultet for samfunnsvitenskap har registrert 75 nye søkere til studiet med oppstart høsten 2016.

Artikkelen er mer enn ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hilde Vik, Nichole E. Silva og Linda Hye

Hilde Vik, Nichole E. Silva og Linda Hye. EVU-enheten ved Fakultet for samfunnsvitenskap og Handelshøyskolen er svært fornøyd med den store interessen til programmet. Foto: Gro Anita Homme

– Dette er ny rekord og gledelige tall, men dessverre har vi ikke kapasitet til å ta imot alle søkerne. Vi måtte derfor gi avslag til alle som har søkt etter fristen, sier Nichole Silva, prosjektleder og administrativt ansvarlig for studiet ved EVU-enheten.

Videreutdanningstilbudet Master i ledelse har opptak av nye studenter hvert semester. Det betyr at alle avviste studenter får en ny mulighet fra våren 2017.

Ifølge EVU-enheten skal totalt 180 studenter gjennomføre høstens emne Offentlig sektor i endring. I tillegg kommer studenter på andre emner i programmet. De siste årene har enheten måtte leie lokaler utenfor UiA for å få plass til alle studentene.

– For så vidt et luksusproblem, men vi ønsker selvfølgelig å tilby undervisningen i egne lokaler på UiA, både av hensyn til studentene, foreleserne og gjennomføringen. Når vi allikevel må ut av campus har vi også for høsten valgt å tilby samlinger i Oslo i tillegg til samlingene i Kristiansand. For studentene fra Østlandet er dette et populært tilbud. Studentene sparer både tid og reiseutgifter, sier Silva.

Lederskap i en tid preget av utvikling og endring

Morten Øgård

– Forsking viser at store kommunar fører til meir byråkrati, seier professor Morten Øgård ved Universitetet i Agder.

Master i ledelse gir studentene gode forutsetninger for å utføre effektivt lederskap i et arbeidsliv preget av økte krav til utvikling, fornying og endring. Morten Øgård, professor og faglig koordinator for studiet tror økt omstillingsarbeid i offentlig og privat virksomhet er noe av årsaken til den store interessen for programmet.

– I tillegg til et bredt faglig program med flere valgretninger, får alle programstudentene også tilbud om en ukes studieopphold ved UC Berkeley. Som en del av studieoppholdet inngår faglige samlinger med anerkjente professorer fra UC Berkeley samt ekskursjon og bedriftsbesøk. Stanford University og Innovation House i Silicon Valley er populære og aktuelle eksempler på bedriftene vi besøker, avslutter Øgård.

Mer informasjon: