0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
3 år
Studiepoeng
180
Omfang
Heltid
Start
Høst 2020
Studiested
Kristiansand

Vi er opptatt av å utdanne musikere på et høyt nivå, og har to profesjonelle studio, flotte konsertlokaler og mange velutstyrte øvingsrom til disposisjon. Utøvende rytmisk musikk gir deg mulighet til å jobbe med ulike musikkstiler, improvisasjon, komponering og låtskriving, bandutvikling, sound og egenart, studioarbeid, elektronisk musikk og bransjekunnskap. Vårt mål er å legge til rette for at du skal kunne utvikle deg innenfor alle områder som musiker. Vi tilbyr utdanning i et godt og sammensveiset miljø med kreative medstudenter og lærere som legger et godt grunnlag for nettverk videre i karrieren.

Studieprogrammet har tre spesialiseringer:

På Utøvende rytmisk musikk er ditt personlige uttrykk og din musikalske identitet i fokus. Gjennom videreutvikling av kunstneriske og tekniske ferdigheter forberedes du til å fungere som musiker på et profesjonelt nivå. Ved siden av valgt hovedinstrument tilbys samtlige studenter på Utøvende rytmisk musikk også laptop som bi-instrument.

Elektronisk musikk gir deg muligheten til å følge studieprogrammet med laptop som hovedinstrument. Her står utøving, komposisjon, programmering og produksjon av elektronisk musikk sentralt.

I  Låtskriver/artist arbeides det med ulike metoder innenfor låt- og tekstskriving som gir deg verktøyene og grunnlaget til å skape og videreutvikle din egen musikalske identitet. Som artist står utvikling av egenart og formidling i sentrum. Samtlige studenter ved spesialiseringen Låtskriver/artist tilbys også laptop som bi-instrument.

NB. Studieprogrammet er under revisjon.

Kreativt musikalsk mangfold ved Institutt for rytmisk musikk

 

Hva lærer du?

  • Du lærer å formidle og uttrykke deg på ditt hovedinstrument, både som solist og i samspill med andre musikere.
  • Du utvikler dine ferdigheter som musiker og instrumentalist under individuell veiledning.
  • Du får oversikt over den rytmiske musikkens historie, tradisjoner og egenart.
  • Du får en faglig plattform til å utvikle deg kunstnerisk og uttrykksmessig.
  • Du lærer å beherske det å innstudere, fremføre og formidle et repertoar som er relevant for ditt instrument.
  • Du opparbeider kunnskap om arrangering, komponering, musikkteknologi, entreprenørskap og andre yrkesrelevante fagområder.
  • Studenter på "Utøvende rytmisk musikk" og Låtskriver/artist tilbys laptop som bi-instrument i tillegg til sitt valgte hovedinstrument. 
  • Fullført studium gir deg graden bachelor i Utøvende musikk - rytmisk.

Jobbmuligheter

Utdanningen kvalifiserer deg til skapende og utøvende arbeid innenfor kunst- og kultursektoren. Dette kan også være ditt utgangspunkt for en musikerkarriere, for eksempel som instrumentalist, vokalist, elektronisk musiker, låtskriver, produsent, frilansmusiker eller lignende. 

Oppbygning

Studiet er under revisjon og endringer vil komme.

Se hele studieplanen

Opptakskrav

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og bestått opptaksprøve (finner sted i uke 10). Informasjon om musikkopptaket.

Anbefalte forkunnskaper: 

Det kreves meget gode ferdigheter i hovedinstrument og grunnleggende ferdigheter på piano. Det forutsettes godt gehør og kunnskaper i relevant musikkteori samt at man er allment musikalsk orientert.

Utveksling

Du kan ta en del av bachelorprogrammet i utøvende musikk – rytmisk i utlandet. Det er lagt til rette for utveksling i 5. semester. Mer om utveksling i utøvende musikk – rytmisk

Alt du trenger å vite om utveksling

Videre studier

Studiet kan inngå som del av et studieløp som sammen med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) kan gi undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting i skolen. Vi gjør oppmerksom på at fra høsten 2019 gjelder nye opptakskrav til PPU. Du kan lese mer om opptakskrav til PPU her

Fakta

Søknadsfrist

15.des./15. april (elektronisk musikk)

Søkekode

9301/9302 (elektronisk musikk)

Antall plasser

45

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.

Spørsmål om opptak til studiet?

Andre studier du kanskje vil like

Relaterte saker