Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
3 år
Omfang
Heltid
Start
Høst 2024
Studiested
Kristiansand

Vi utdanner musikere på et høyt nivå, og legger til rette for at du som student skal utvikle deg innenfor alle områder som musiker. Hos oss får du jobbet med ditt eget kunstneriske uttrykk, samtidig som robusthet i forhold til det håndverksmessige har stort fokus. Du skal få kunnskap og ferdigheter til å håndtere ulike utfordringer i framtidens arbeidsmarked. Studiet gir deg en fagsammensetning hvor blant annet utøving, skapende arbeid, sound & egenart, komposisjon & låtskriving, studioarbeid & produksjon, musikkteknologi, bandutvikling og bransjekunnskap står sentralt.

Vi er Norges største fagmiljø innenfor rytmisk musikk og vi tilbyr blant annet to topp utstyrte lydstudio, eget 3D lydsystem, flotte konsertlokaler og godt utstyrte øvingsrom. Vi tilbyr utdanning i et godt og sammensveiset miljø med kreative medstudenter og lærere som legger et godt grunnlag for nettverk videre i karrieren. Det er et godt samspill i regionen, hvor vi blant annet samarbeider med Kilden, UKM, Sørf, Kristiansand Jazzvesen, Punkt-festivalen og Palmesus. Instituttet er kjent for et godt læringsmiljø og kandidatene er etterspurt på arbeidsmarkedet.

Studieprogrammet har to spesialiseringer:

Institutt for Rytmisk Musikk ble i 2022 tildelt statusen Senter for fremragende utdanning. Dette er et femårig prosjekt med en mengde studentaktiviteter, og et sterkt fokus på kreativ bruk av teknologi i musikkutdanning . Se nettsiden for mer informasjon om prosjektet og aktivitetene som er tilknyttet CreaTeME.

Hva lærer du?

 • Du utvikler dine ferdigheter som musiker under individuell veiledning.
 • Du lærer å formidle og uttrykke deg på ditt hovedinstrument, både som solist og i samspill med andre musikere.
 • Du lærer å beherske det å innstudere, fremføre og formidle et repertoar som er relevant for ditt instrument.
 • Du lærer å samarbeide kreativt med artister, låtskrivere, musikere og komponister i forskjellige musikalske situasjoner.
 • Du opparbeider kunnskap om arrangering, komponering, musikkteknologi, entreprenørskap og andre yrkesrelevante fagområder.
 • Du lærer å arbeide selvstendig med musikk komponert og arrangert for ulike ensembler. 
 • Du får en faglig plattform til å utvikle deg kunstnerisk og uttrykksmessig.
 • Du bygger din egen musikerkarriere gjennom faglige valgmuligheter og entreprenørskapskurs i utdanningen.
 • Du utvikler solid håndverksmessig og kunstnerisk kompetanse i forhold til musikkproduksjon.
 • Du kjenner til grunnleggende teori og begreper innenfor fagfeltet
 • Du får oversikt over den rytmiske musikkens historie, tradisjoner og egenart.
 • Fullført studium gir deg graden bachelor i utøvende musikk - rytmisk.

Jobbmuligheter

Utdanningen kvalifiserer deg til skapende og utøvende arbeid innenfor kunst- og kultursektoren. Studiet kan være et utgangspunkt for en musikerkarriere og du vil kunne velge yrker med ulike oppgaver knyttet til utøving, komposisjon og låtskriving, produksjon, studioteknologi og multimedia, formidling, forskning eller lignende.

Oppbygning

Se hele studieplanen

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og bestått opptaksprøve (finner sted i uke 10). Informasjon om musikkopptaket.

Anbefalte forkunnskaper: 

Det kreves meget gode ferdigheter i hovedinstrument og grunnleggende ferdigheter på piano. Det forutsettes godt gehør og kunnskaper i relevant musikkteori samt at man er allment musikalsk orientert.

Utveksling

Du kan ta en del av bachelorprogrammet i utøvende musikk – rytmisk i utlandet. Det er lagt til rette for utveksling i 5. semester. Mer om utveksling i utøvende musikk – rytmisk

Alt du trenger å vite om utveksling

Videre studier

Studiet kan inngå som del av et studieløp som sammen med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) kan gi undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting i skolen. Vi gjør oppmerksom på at fra høsten 2019 gjelder nye opptakskrav til PPU. Du kan lese mer om opptakskrav til PPU her

Dette sier studentene

Fakta

Søknadsfrist

15. des.

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

9301

Studiepoeng

180

Antall plasser

30

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.

Spørsmål om opptak til studiet?

Snakk med en student

Vil du høre fra noen som faktisk studerer på UiA?

Spesialiseringer i studieprogrammet

Andre studier du kanskje vil like

Relaterte saker