Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
3 år
Omfang
Heltid
Start
Høst 2023
Studiested
Kristiansand

Hva innebærer et lokaldemokrati? Hvilken innvirkning har EU på norsk politikk? Hvilken rolle spiller FN i internasjonale relasjoner? Statsvitenskap passer for deg som vil forstå hva som egentlig skjer i politikk og forvaltning både lokalt, nasjonalt og globalt. Statsvitenskap handler om det politiske og administrative systemet, politiske prosesser og om samspillet mellom forvaltningen og samfunnet.  

Hva lærer du?

Du vil få anledning til å fordype deg i politisk teori, offentlig politikk og administrasjon, organisasjonsteori og analyse, samt internasjonal og komparativ politikk. I samfunnsvitenskapelig metode lærer du blant annet grunnleggende begreper innenfor kvalitative og kvantitative metoder, om ulike datainnsamlingsteknikker og om hvordan du skal tolke og analysere data.

Foruten mulighet for utveksling inngår det i studiets 5. semester et breddevalg hvor du kan velge en breddepakke innenfor økonomi og samfunn eller et annet fagområde som for eksempel historie, sosiologi eller religion. 

Jobbmuligheter

Du får kompetanse til å arbeide innenfor offentlig forvaltning, privat næringsliv og frivillige organisasjoner. Jobber innenfor administrasjon, saksbehandling, utredningsarbeid, organisasjonsutvikling, konsulentvirksomhet og informasjonsarbeid vil kunne være aktuelle med denne typen kompetanse.

Oppbygning

Opptakskrav og poeng

Generell studiekompetanse.

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

43,0

Utveksling

I en stadig mer globalisert verden stiller arbeids- og samfunnslivet økende krav til global innsikt og erfaring. Studenter oppfordres til å dra på utveksling og få internasjonal erfaring i breddeenheten i studiet. På utveksling har du mulighet til å ta ulike fagkombinasjoner som for eksempel internasjonal politikk, komparativ politikk, EU-studier, sikkerhetspolitikk eller internasjonale organisasjoner. 

Alt du trenger å vite om utveksling

Videre studier

Studiet kan inngå som del av et studieløp som sammen med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) kan gi undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting i skolen. Vi gjør oppmerksom på at fra høsten 2019 gjelder nye opptakskrav til PPU. Du kan lese mer om opptakskrav til PPU her

Fakta

Søknadsfrist

15. april

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

201 881

Studiepoeng

180

Antall plasser

50

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk

Spørsmål om opptak til studiet?

Chat med en student

Andre studier du kanskje vil like