Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
1 år
Omfang
Heltid
Start
Høst 2023
Studiested
Kristiansand

Behersker du spansk, har du mange muligheter til å få arbeid og samarbeidspartnere flere steder i verden. Spansk er det offisielle språket i 20 land. Nærmere 500 millioner mennesker snakker språket og bare engelsk brukes like mye på internett.

Årsstudiet på UiA tilbyr variert undervisning. Vi satser på bruk av digitale verktøy og ønsker oss aktive og deltakende studenter. Studiet utvikler språkkunnskapene dine og er delt inn i språklige, litterære og historiske emner. På UiA legger vi like mye vekt på spansk og latin-amerikansk litteratur og historie.

Filmen er produsert av studenter som tar kommunikasjonsstudiet på UiA.

Hva lærer du?

Gjennom studiet vil du arbeide med de praktiske språkferdighetene dine, slik at du blir bedre til å bruke språket både skriftlig og muntlig i ulike situasjoner. I tillegg vil du kunne lære mer om den spanskspråklige verdens mangfoldige samfunnsliv, kultur, litteratur og historie.

Jobbmuligheter

I alle yrker som innebærer internasjonale kontakter som reiseliv, medier og kommunikasjon og eksportvirksomhet, vil gode spanskkunnskaper være en fordel. 

Oppbygning

Studiet gis i samarbeid med Fakultet for samfunnsvitenskap ved UiA. 

Se hele studieplanen

Opptakskrav og poeng

Generell studiekompetanse.

Anbefalte forkunnskaper

Det anbefales at du har spansk nivå 2 fra videregående skole eller tilsvarende, og undervisningen starter på dette nivået.

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

Alle kvalifiserte

Kvote for førstegangsvitnemål

Alle kvalifiserte

Videre studier

Spansk årsstudium kan inngå i flere bachelorprogrammer ved UiA. 

Studiet kan inngå som del av et studieløp som sammen med mastergrad og Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) kan gi undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting i skolen. Du kan lese mer om opptakskrav til PPU her

Fakta

Søknadsfrist

15. april

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

201 912

Studiepoeng

60

Antall plasser

30

Spørsmål om opptak til studiet?

Snakk med en student

Vil du høre fra noen som faktisk studerer på UiA?

Andre studier du kanskje vil like