0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
1 år
Studiepoeng
30
Omfang
Deltid
Start
Høst 2021
Studiested
Nettstudier

Trenger du mer kunnskap om nyere barne- og ungdomslitteratur? Er du opptatt av lesestimulering i skolebibliotek og klasserom eller i annet pedagogisk arbeid? 

Skolebibliotekkunnskap 2: Barne- og ungdomslitteratur er et nettbasert deltidsstudium med to frivillige samlinger i Kristiansand. Studiet egner seg særlig godt som videreutdanningsstudium for lærere, skolebibliotekarer og andre som ønsker en fordypning i litteratur for barn og unge og i litteraturundervisning og -formidling. Det retter seg mest inn mot grunnskolen, men kan også tas av lærere i videregående skole.   

Det er et selvstendig studium, som samtidig kan utgjøre en del av bachelorstudiet i skolebibliotekkunnskap

Hva lærer du?

  • Du får innsikt i nyere barne- og ungdomslitteratur, slik som bildebøker, lettlestbøker, realistisk og fantastisk litteratur, og fagbøker. Studiet inkluderer også film og digitale tekster.
  • Du får kunnskap om hvilken funksjon litteratur kan ha i barn og unges leseutvikling.
  • Du lærer om formidling av litteratur i skolebiblioteket og om pedagogisk arbeid med litteratur på ulike årstrinn.

Jobbmuligheter

Studiet gir viktig kompetanse i arbeidet som skolebibliotekar, enten det er i en ren skolebibliotekarstilling eller i stillinger der det å være skolebibliotekar kombineres med det å ha andre pedagogiske oppgaver ved skolen. Det kan også være nyttig som en oppdatering og videreutvikling av litteraturkunnskap for lærere, ansatte i folkebibliotek, og andre med interesse for barne- og ungdomslitteratur.

Oppbygning

Se hele studieplanen

Opptakskrav

Opptakskrav

Generell studiekompetanse

Anbefalte forkunnskaper

Undervisningserfaring fra grunnskolen eller videregående skole, eventuelt erfaring fra arbeid med litteratur i skole- eller folkebibliotek.

Videre studier

Studiet kan kombineres med Skolebibliotekkunnskap 1, som gir en bred innføring i skolebibliotekkunnskap, og Skolebibliotekkunnskap 3, der informasjonskompetanse er et hovedemne. Til sammen utgjør de tre enhetene fordypningsdelen i  bachelorprogrammet i skolebibliotekkunnskap.

Fakta

Søknadsfrist

15. april

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

8465

Antall plasser

15

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.

Spørsmål om opptak til studiet?