0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
1 år
Studiepoeng
30
Omfang
Deltid
Start
Høst 2020
Studiested
Nettstudier

Ønsker du å bli skolebibliotekar? Trenger du mer kunnskap for å gjøre jobben som skolebibliotekar? Vil du studere over nett, slik at du kan bo hjemme og studere ved siden av jobb? Skolebibliotekkunnskap 1 gir en innføring i forskjellige tema som er viktige med tanke på arbeidet som skolebibliotekar. Du lærer blant annet om litteratur, om katalogisering og klassifisering, og om pedagogisk bruk av skolebiblioteket. Skolebibliotekkunnskap 1 er et selvstendig studium, som samtidig kan utgjøre første del av bachelorstudiet i skolebibliotekkunnskap.

Hva lærer du?

  • Du får innføring i informasjonskompetanse og pedagogisk bruk av skolebiblioteket knyttet til elevaktive arbeidsmåter.
  • Du tilegner deg grunnleggende kunnskaper om kunnskapsorganisering, administrering og drift av skolebibliotek.
  • Du får innsikt i nyere barne- og ungdomslitteratur og barn og unges bruk av ulike medier. 

Jobbmuligheter

Studiet gir viktig kompetanse i arbeidet som skolebibliotekar, enten det er i en ren skolebibliotekarstilling eller i stillinger der det å være skolebibliotekar kombineres med det å være lærer eller å ha andre pedagogiske oppgaver ved skolen. Det kan også være nyttig med tanke på arbeid rettet mot barn og unge i folkebibliotek.

Oppbygning

Studiet er nettbasert med to frivillige samlinger i Kristiansand, og du betaler bare ordinær semesteravgift. 

Se hele studieplanen

Opptakskrav

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Videre studier

Studiet kan kombineres med skolebibliotekkunnskap 2, som omfatter barne- og ungdomslitteratur, og skolebibliotekkunnskap 3, der informasjonskompetanse er et hovedemne. Til sammen utgjør de tre enhetene fordypningsdelen i bachelorprogrammet i skolebibliotekkunnskap.  

Studiet egner seg særlig godt som videreutdanning for lærere. Det retter seg mest inn mot grunnskolen, men kan også tas av lærere i videregående skole. Ellers kan studiet inngå i flere bachelorprogram på UiA. 

Fakta

Søknadsfrist

15. april

Søkekode

8460

Antall plasser

15

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.

Spørsmål om opptak til studiet?