0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
1 år
Studiepoeng
60
Omfang
Heltid
Start
Vår 2020
Studiested
Kristiansand

Årsstudiet tilbys for siste gang våren 2020. 

Lurer du på hva som er de store utviklingstrekkene når det gjelder politikk, økonomi, kultur og demografi? Vil du vite mer om samfunnets demokratiske institusjoner, samspill og virkemåte? Samfunnsfagstudiet gir deg en dypere forståelse av hva et samfunn er, og hvilke endringer som utfordrer oss lokalt og globalt. Det undervises i emner innenfor statsvitenskap, historie, global utvikling og økonomi.

Hva lærer du?

Samfunnsfag årsstudium passer for deg som er interessert i samfunnsspørsmål generelt og ønsker å lære mer om den historiske og geografiske samfunnsutviklingen. Du vil også få overordnet kunnskap om samspillet mellom økonomi, politikk og sosiale samfunnsforhold – både på et lokalt, regionalt, nasjonalt og globalt nivå.

Oppbygning

Se hele studieplanen

Opptakskrav og poeng

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Dette studiet har også opptak på våren. Søk lokalt opptak innen 1. desember med søkekode 8541.

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

45,0

Alle søkere konkurrerer om en studieplass i en ordinær kvote. I denne kvoten konkurrerer du på grunnlag av konkurransepoengene dine. Konkurransepoeng består av karakterpoeng og eventuelle tilleggspoeng.

Videre studier

Årsstudiet kan inngå i bachelorgraden samfunnsplanlegging og kommunikasjon.

Studiet kan inngå som del av et studieløp som sammen med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) kan gi undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting i skolen. Vi gjør oppmerksom på at fra høsten 2019 gjelder nye opptakskrav til PPU. Du kan lese mer om opptakskrav til PPU her

Fakta

Søknadsfrist

1. des.

Søkekode

201 242

Antall plasser

35

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.

Spørsmål om opptak til studiet?

Spørsmål om innholdet i studiet?

Andre studier du kanskje vil like

Ved UiA møter studentene våre en stor variasjon av arbeidsformer; alt fra storforelesninger til kollokviegrupper og nettvideoer. I faget globalhistorie lager førstelektor Andreas Aase små videoforelesninger som studentene kan se når det passer dem.

Se en smakebit her – "hvorfor har vi penger?":