Reiselivsledelse - Universitetet i Agder
0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
3 år
Studiepoeng
180
Omfang
Heltid
Start
Høst 2017
Studiested
Kristiansand

Ønsker du å jobbe med produktutvikling og markedsføring i reiselivs- og opplevelsesnæringer? Dette bachelorprogrammet er utviklet i nært samarbeid med disse næringene og gir deg et god faglig grunnlag for denne typen arbeidsoppgaver. Programmet er praksisnært og gjennom studiet vil du møte personer med rik erfaring fra feltet. 

Dette studiet het tidligere Opplevelsesbasert reiseliv.

 

Hva lærer du?

Bachelorprogrammet i reiselivsledelse har primært to fokusområder. Det ene er å forstå hvem kundene er og hva som motiverer dem, og hvordan du kan legge til rette for bedre kommunikasjon mellom aktørene i markedet. Det andre fokusområdet er utvikling av attraksjoner og opplevelser. Du vil lære hvordan du kan utvikle og markedsføre et slikt produkt. I tillegg får du en god innføring i økonomisk-administrative og samfunnsvitenskapelige temaer. 

Handelshøyskolen ved UiA har et internasjonalt fokus, og vi har studenter og ansatte fra store deler av verden. Gjennom samarbeidsavtaler med universiteter og høyskoler i utlandet har du gode muligheter til å dra på studentutveksling for ytterligere fordypning og faglig bredde. 

Jobbmuligheter

Bachelorprogrammet i reiselivsledelse kvalifiserer for stillinger i virksomheter som utvikler og driver reiselivsattraksjoner og i organisasjoner som bidrar til koordinering og markedsføring av reiselivstilbud. I tillegg finnes jobbmuligheter innen offentlig planlegging og tilrettelegging av næringsutvikling rundt reiseliv. Studiet kan være ditt utgangspunkt for å etablere egen virksomhet, for eksempel innenfor turistguiding, som hotellentreprenør, eller festival-, event- og reisearrangør. I tillegg er det mulig å søke på en traineestilling som Vest-Agder fylkeskommune har opprettet i samarbeid med UiA og reiselivs- og opplevelsesnæringene i regionen.

Oppbygging

Se hele studieplanen

Opptakskrav og poeng

Opptakskrav

Generell studiekompetanse. 

Anbefalte forkunnskaper

Det er en fordel med gode kunnskaper i engelsk. 

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

42,8

Alle søkere konkurrerer om en studieplass i en ordinær kvote. I denne kvoten konkurrerer du på grunnlag av konkurransepoengene dine. Konkurransepoeng består av karakterpoeng og eventuelle tilleggspoeng.

Kvote for førstegangsvitnemål

41,0

Du konkurrerer i kvoten for førstegangsvitnemål dersom du ikke fyller mer enn 21 år i året du søker opptak og har fått utstedt førstegangsvitnemål på normert tid i videregående opplæring, eller har generell studiekompetanse på bakgrunn av vitnemål fra yrkesfag og studiekompetansefagene. Skal du søke studier med spesielle opptakskrav, og konkurrerer i førstegangsvitnemålkvoten, må fagene som inngår i det spesielle opptakskravet stå på førstegangsvitnemålet ditt. 50 prosent av alle studieplassene gis i denne kvoten, og du konkurrerer kun med skolepoengene dine. Det står «Førstegangsvitnemål» på vitnemålet ditt om du har det.

Utveksling

Ta en del av studiet i utlandet.

Få mer informasjon om universitetene du kan velge her:

Se også uia.no/utveksling

Videre studier (beta)

Fakta

Søknadsfrist

15. april

Søkekode

201 317

Antall plasser

30

Spørsmål om opptak til studiet?

Spørsmål om innholdet i studiet?

Studentintervju: Charlotte - Opplevelsesbasert reiseliv og HR, årsstudium

Jeg har lyst til å jobbe med planlegging og prosjektledelse i opplevelsesnæringen.

Charlotte Skulstad

Opplevelsesbasert reiseliv, bachelor, og HR og organisasjonsutvikling, årsstudium

Send studiet på mail