0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
3 år
Omfang
Heltid
Start
Høst
Studiested
Kristiansand

Universitetet i Agder tar ikke opp nye studenter til Reiselivsledelse høsten 2020.

Ønsker du å jobbe med produktutvikling og markedsføring i reiselivs- og opplevelsesnæringer? Dette bachelorprogrammet er utviklet i nært samarbeid med disse næringene og gir deg et god faglig grunnlag for denne typen arbeidsoppgaver. Programmet er praksisnært, og gjennom studiet vil du møte personer med rik erfaring fra feltet. 

Studerer du hos oss får du utdanning av høy, internasjonal kvalitet. Vi er én av kun to norske handelshøyskoler med internasjonal AACSB-akkreditering. Et vitnemål fra Handelshøyskolen ved UiA vil derfor kunne gi deg mange fordeler i fremtiden.

 

Hva lærer du?

Bachelorprogrammet i reiselivsledelse har primært to fokusområder. Det ene er å forstå hvem kundene er og hva som motiverer dem, og hvordan du kan legge til rette for bedre kommunikasjon mellom aktørene i markedet. Det andre fokusområdet er utvikling av attraksjoner og opplevelser. Du vil lære hvordan du kan utvikle og markedsføre et slikt produkt. I tillegg får du en god innføring i økonomisk-administrative og samfunnsvitenskapelige temaer. 

Handelshøyskolen ved UiA har et internasjonalt fokus, og vi har studenter og ansatte fra store deler av verden. Gjennom samarbeidsavtaler med universiteter og høyskoler i utlandet har du gode muligheter til å dra på studentutveksling for ytterligere fordypning og faglig bredde. 

Jobbmuligheter

Bachelorprogrammet i reiselivsledelse kvalifiserer for stillinger i virksomheter som utvikler og driver reiselivsattraksjoner og i organisasjoner som bidrar til koordinering og markedsføring av reiselivstilbud. I tillegg finnes jobbmuligheter innen offentlig planlegging og tilrettelegging av næringsutvikling rundt reiseliv. Studiet kan være ditt utgangspunkt for å etablere egen virksomhet, for eksempel innenfor turistguiding, som hotellentreprenør, eller festival-, event- og reisearrangør. I tillegg er det mulig å søke på en traineestilling som Vest-Agder fylkeskommune har opprettet i samarbeid med UiA og reiselivs- og opplevelsesnæringene i regionen.

Oppbygning

Se hele studieplanen

Opptakskrav og poeng

Generell studiekompetanse. 

Anbefalte forkunnskaper

Det er en fordel med gode kunnskaper i engelsk. 

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

42,5

Kvote for førstegangsvitnemål

40,0

Du konkurrerer i kvoten for førstegangsvitnemål dersom du ikke fyller mer enn 21 år i året du søker opptak og har fått utstedt førstegangsvitnemål på normert tid i videregående opplæring, eller har generell studiekompetanse på bakgrunn av vitnemål fra yrkesfag og studiekompetansefagene. Skal du søke studier med spesielle opptakskrav, og konkurrerer i førstegangsvitnemålkvoten, må fagene som inngår i det spesielle opptakskravet stå på førstegangsvitnemålet ditt. 50 prosent av alle studieplassene gis i denne kvoten, og du konkurrerer kun med skolepoengene dine. Det står «Førstegangsvitnemål» på vitnemålet ditt om du har det.

Utveksling

I en stadig mer globalisert verden stiller arbeids- og samfunnslivet økende krav til global innsikt og erfaring. UiA ønsker å integrere studentutveksling i alle studieprogram.

Alt du trenger å vite om utveksling

Dette sier studentene

Charlotte Skulstad
Opplevelsesbasert reiseliv, bachelor, og HR og organisasjonsutvikling, årsstudium

Fakta

Søknadsfrist

15. april

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

201 317

Studiepoeng

180

Antall plasser

30

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.

Spørsmål om opptak til studiet?

Spørsmål om innholdet i studiet?

AACSB logo

Andre studier du kanskje vil like