Setter du deg høye mål? Ønsker du å bidra til verdiskaping? Ser du for deg en fremtidig lederkarriere? Masterprogrammet i økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen ved UiA gir deg en anerkjent utdannelse og et solid grunnlag for å nå dine ambisjoner. Du får anledning til å bygge et faglig nettverk i et dynamisk, inkluderende og internasjonalt studiemiljø, og studiet vil gi deg mange muligheter i arbeidsmarkedet.
Studerer du hos oss får du utdanning av høy, internasjonal kvalitet. Vi er én av kun to norske handelshøyskoler med internasjonal AACSB-akkreditering. Et vitnemål fra Handelshøyskolen ved UiA vil kunne gi deg mange fordeler i fremtiden.
I løpet av studiet lærer du hvordan en virksomhet ledes og administreres. Du lærer å innhente og analysere informasjon som grunnlag for beslutninger, samt å reflektere over etiske utfordringer knyttet til ulike beslutningsalternativ.
I de to første studieårene tilegner du deg grunnleggende kunnskap innenfor bedriftsøkonomi, samfunnsøkonomi, markedsføring, organisasjons- og ledelsesfag samt metode. I tredje studieår kan du enten velge utveksling eller valgemner i høstsemesteret, mens vårsemesteret består av obligatoriske emner og bacheloroppgave. Du kan også velge «HR og organisasjonsutvikling» på 60 studiepoeng i Grimstad som tredje studieår.
I de to siste årene kan du spesialisere deg ytterligere i Analytical Finance, økonomisk styring eller International Business.
Som siviløkonomstudent på UiA vil du dra nytte av kompetansen og bredden i fagmiljøet gjennom hele studieløpet og særlig i tilknytning til arbeidet med masteroppgaven.
Siviløkonomer jobber i det private næringsliv og i offentlig sektor, for eksempel i bank, forsikring, revisjon, konsulentvirksomhet, departementer og andre offentlige virksomheter. I tillegg finner vi siviløkonomer i utdanningsinstitusjoner og ideelle organisasjoner. Siviløkonomer er rustet for varierte arbeidsoppgaver – alt fra saksbehandling, prosjektledelse, økonomisk styring, regnskap og finans til strategi, ledelse og merkevarebygging. Utdanningen gir også et godt grunnlag for å starte egen virksomhet.
Studiet er organisert som en 3 + 2 modell. De tre første årene er identiske med bachelorprogrammet i økonomi og administrasjon, og de to siste årene er identiske med det toårige masterprogrammet i økonomi og administrasjon – siviløkonom. Ved opptak til det femårige programmet har du studieplass i alle fem studieår. Du kan likevel velge å avslutte etter tre år og få et bachelorvitnemål.
Generell studiekompetanse + spesielle krav i matematikk: R1/(S1 + S2)
Et godt grunnlag i engelsk, matematikk og bedriftsøkonomiske fag.
Alle søkere konkurrerer om en studieplass i en ordinær kvote. I denne kvoten konkurrerer du på grunnlag av konkurransepoengene dine. Konkurransepoeng består av karakterpoeng og eventuelle tilleggspoeng.
Du konkurrerer i kvoten for førstegangsvitnemål dersom du ikke fyller mer enn 21 år i året du søker opptak og har fått utstedt førstegangsvitnemål på normert tid i videregående opplæring, eller har generell studiekompetanse på bakgrunn av vitnemål fra yrkesfag og studiekompetansefagene. Skal du søke studier med spesielle opptakskrav, og konkurrerer i førstegangsvitnemålkvoten, må fagene som inngår i det spesielle opptakskravet stå på førstegangsvitnemålet ditt. 50 prosent av alle studieplassene gis i denne kvoten, og du konkurrerer kun med skolepoengene dine. Det står «Førstegangsvitnemål» på vitnemålet ditt om du har det.
Handelshøyskolen ved UiA er internasjonalt akkreditert av AACSB (the Association to Advance Collegiate Schools of Business). Akkrediteringen åpner dørene for samarbeid med gode institusjoner verden over. Mange studenter benytter seg av muligheten til å dra på utveksling gjennom en av våre mange samarbeidsavtaler med universiteter og høyskoler i utlandet.
I det femårige masterprogrammet i økonomi og administrasjon – siviløkonom kan du søke om utveksling både i femte og niende semester. Handelshøyskolen ved UiA oppfordrer alle sine studenter til å dra på et utvekslingsopphold i løpet av studietiden, for å få en ytterligere fordypning og faglig bredde. I tillegg vil et utvekslingsopphold gi deg et sosialt utbytte og en større innsikt i og forståelse for internasjonale og globale spørsmål og utfordringer. For mange gir utvekslingsoppholdet også en mulighet for internasjonal nettverksbygging.
Les mer om utvekslingsmuligheter og internasjonalisering ved handelshøyskolen.
Handelshøyskolen ved UiA tilbyr en unik mulighet for praksis/internship i masterdelen av siviløkonomutdanningen. I nest siste semester kan du søke om praksisplass/internship i en lokal virksomhet i Agder, i en nordisk virksomhet i USA eller Canada, eller i en nordisk virksomhet i en fremvoksende økonomi i Asia eller Afrika.
Praksis lokalt tas i kombinasjon med to valgemner ved Handelshøyskolen ved UiA. Aktuelle praksisvirksomheter kan være 3B Fibreglass, MH Wirth, Sparebanken Sør, NHO Agder eller Gard.
Studenter som får tildelt internship i USA, Canada, Tanzania, Indonesia, India eller Kina kombinerer dette med utveksling ved samarbeidsuniversitetet i det aktuelle landet studenten reiser til. Eksempler på praksisvirksomheter i disse landene er Yara, Equinor, den norske ambassaden, Innovasjon Norge, Jotun, Det Norske Veritas, Noratel, IKEA, Aker Solutions og Kongsberg Maritime.
Fullført studium kan kvalifisere for opptak til doktorgradsutdanningen (ph.d.) på Handelshøyskolen ved UiA, eller til andre doktorgradsprogram i Norge og internasjonalt.
201 345
100
Norsk
Engelsk
To av masterspesialiseringene gis på engelsk.
Mercurius er studentforeningen til økonomistudentene ved UiA. Følg eller spør dem gjerne for innblikk i studenttilværelsen.
(UiA tar ikke ansvar for innhold og svar gitt av studentforeninger.)
14 masterstudenter ved siviløkonomutdanningen på UiA har i høst praksisopphold ved norske bedrifter i Tanzania, Indonesia og Kina. Oppholdet gir en god mulighet for en internasjonal karriere.