Studiepoeng
Høst 2019
Studiested
Kristiansand

Ønsker du å få styrket kompetanse i norskundervisning for minoritetsspråklige elever? Vil du lære mer om hva som kjennetegner norsk sammenlignet med andre språk?

Gjennom studiet i norsk som andrespråk og kulturkunnskap får du bedre innsikt i hvordan du kan arbeide for god språkutvikling hos elevene, hvordan du kan ivareta flerkulturelle perspektiver i undervisningen og bruke klasserommet som en flerkulturell møteplass. Studiet er beregnet på grunnskolelærere og andre lærere som underviser i norsk for minoritetsspråklige elever.

Hva lærer du?

Studiet vektlegger det kontrastive perspektivet på språk, tekst og kultur, og bidrar til å styrke undervisning for minoritetsspråklige elever. Du lærer om flerspråklighet, om særtrekk ved norsk språk, og om litteratur med flerkulturell tematikk. Studiet tar også opp temaer knyttet til flerkulturell skole og flerkulturelt samfunn.

Oppbygging

Dette er et samlingsbasert deltidsstudium med fem samlinger per semester.

Se hele studieplanen

Generell studiekompetanse.

Anbefalte forkunnskaper

30 sp norsk fra lærerutdanning eller tilsvarende

Andre studier du kanskje vil like

Søkekode

Antall plasser

Spørsmål om opptak til studiet?

Spørsmål om innholdet i studiet?