Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
3 år
Omfang
Heltid
Start
Høst 2024
Studiested
Kristiansand

Ønsker du å jobbe med markedsføring, merkevareledelse eller markedsanalyse? Er du interessert i hvordan bedrifter ledes? Har du ambisjoner om på sikt å lede en markeds- eller salgsavdeling? Bachelorprogrammet i markedsføring og ledelse gir deg grunnleggende kunnskaper som hjelper deg å nå dine mål. Markedsføringsstudentene har en aktiv linjeforening, Emporium, som bidra aktivt til det gode studentmiljøet. Bachelorprogrammet gir dessuten gode muligheter for videre studier. 

Studerer du hos oss får du utdanning av høy, internasjonal kvalitet. Vi er én av tre norske handelshøyskoler med internasjonal AACSB-akkreditering. Et vitnemål fra Handelshøyskolen ved UiA vil kunne gi deg mange fordeler i fremtiden.

 

Hva lærer du?

Bachelorprogrammet gir gode kunnskaper og verktøy innenfor markedsføring, kundeatferd og ledelse. I tillegg får du en god innføring i økonomisk-administrative og samfunnsvitenskapelige temaer.

De to første årene av programmet består av obligatoriske emner.

I tredje studieår kan du enten velge utveksling eller valgemner i høstsemesteret, mens vårsemesteret består av obligatoriske emner og bacheloroppgave. Du kan også velge HR i norsk arbeidsliv på 60 studiepoeng i Grimstad som tredje studieår. 

Jobbmuligheter

Kandidater fra dette programmet er aktuelle for en rekke stillinger i private og offentlige virksomheter, spesielt innenfor områder som markedsføring og markedsanalyse. Studiet er velegnet for deg som skal ha ansvar for markedsføring og salg, og kan fungere som et utgangspunkt for deg som ønsker å lede mindre bedrifter og avdelinger. Utdanningen gir også et godt grunnlag for å starte egen virksomhet.  

Oppbygning

 

Se hele studieplanen

Opptakskrav og poeng

Generell studiekompetanse

Anbefalte forkunnskaper

Det er en fordel med gode kunnskaper i engelsk. Flere fag og en del pensum vil være på engelsk. 

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

46,9

Utveksling

Handelshøyskolen ved UiA er internasjonalt akkreditert av AACSB (the Association to Advance Collegiate Schools of Business). Akkrediteringen åpner dørene for samarbeid med gode institusjoner verden over. Handelshøyskolen ved UiA har samarbeidsavtale med mange universiteter og høyskoler i utlandet. Dette gir deg mulighet til å dra på utveksling til gode institusjoner andre steder i verden.

I bachelorprogrammet i markedsføring og ledelse kan studentene søke om utveksling i femte semester. Handelshøyskolen ved UiA oppfordrer alle sine studenter til å dra på et utvekslingsopphold i løpet av studietiden, for å få en ytterligere fordypning og faglig bredde. I tillegg vil et utvekslingsopphold gi studentene et sosialt utbytte og en større innsikt i og forståelse for internasjonale og globale spørsmål og utfordringer. For mange gir også utvekslingsoppholdet en mulighet for internasjonal nettverksbygging. 

Alt du trenger å vite om utveksling

Dette sier studentene

Fakta

Søknadsfrist

15. april

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

201 359

Studiepoeng

180

Antall plasser

110

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.

Spørsmål om opptak til studiet?

Spørsmål om innholdet i studiet?

Studiet tilbys av

Handelshøyskolen ved UiA

Se hele studieplanen

Spør studentene

Emporium linjeforening logo

Emporium er studentforeningen til markedsføring og ledelse ved UiA. Følg eller spør dem gjerne for innblikk i studenttilværelsen.

(UiA tar ikke ansvar for innhold og svar gitt av studentforeninger.)

Snakk med en student

AACSB logo

Andre studier du kanskje vil like

Relaterte saker