Innovative Governance and Public Management, Nordisk Master - Universitetet i Agder
Studiepoeng
Omfang
Heltid
Høst 2017
Studiested
Tampere, Kristiansand og Stockholm

De nordiske landene er ikke bare kjent som høyteknologiske kunnskapssamfunn, men også som egalitære og velfungerende demokratier. Norden er globalt kjent for sine gode offentlige tjenester, og evnen til å kombinere rettferdighet med effektivitet. Nordic Master Programme in Innovative Governance and Public Management (NORDIG) gir deg en unik mulighet til å lære hvordan nordiske samfunn fungerer, og hvordan de fremtidige utfordringene i offentlig sektor kan håndteres.

Konsortiet som nå oppretter studiet, som også støttes av Nordisk Råd, ønsker å tilby kunnskap og ferdigheter som dekker behovene til digitale og nettbaserte kunnskapssamfunn. Partnerinstitusjonene i dette nordiske samarbeidet har alle ledende fagmiljøer innen teknologisk, administrativ og sosial innovasjonsledelse.

Masterprogrammet NORDIG er unikt fordi det bygger på tverrfaglig samarbeid, baseres på internasjonal forskning og undervisning og involverer regionale aktører både i privat og offentlig sektor. Både profilen og undervisningen i programmet gjør det moderne og innovativt.

Les mer om masterprogrammet på egen nettside.

Hva lærer du?

Studiet utdanner internasjonale eksperter som kan takle komplekse samfunnsproblemer både for offentlig og privat sektor. Kandidatene skal utvikle og skreddersy innovative løsninger gjennom tverrfaglige perspektiver og i samarbeid med hovedaktører regionalt og nasjonalt.

Du får:

• ekspertise innen offentlige tjenester og innovasjon i kunnskapssamfunn
  • forståelse for offentlig-privat samarbeid og partnerskap
  • evne til å utvikle tjenester og innovasjoner på tvers av samfunnsskiller
  • erfaring fra tre forskjellige nordiske velferdssamfunn
  • nye læringsferdigheter, som evnen til å arbeide i nettvert og på tvers av kunnskapsområder
  • lederkompetanse og erfaring med tverrfaglige prosjekter
  • internasjonal arbeidserfaring

Jobbmuligheter

Studiet gir svært gode lærings- og nettverksferdigheter. Kandidater herfra vil forstå og kunne lede komplekse nettverk, verdikjeder og tjenesteyting. En slik kompetanse er spesielt relevant og aktuell for en offentlig og privat sektor som er i stor endring. Skillene mellom sektorene er ikke lenger like skarpe, og krav om rask respons på samfunnsendringer og de enorme sosio-økonomiske utfordringene europeiske samfunn står overfor, gjør NORDIG-kandidater attraktive i arbeidsmarkedet.

Oppbygging

The programme is organized jointly by the University of Tampere (Finland), The University of Agder (Norway) and the Royal Institute of Technology (Sweden) and gives the opportunity to study in three excellent Nordic universities.

The mobility scheme of the master programme

NORDIG is based on mobility in three different Nordic countries.

• The first semester will be organized by the School of Management, University Tampere, Finland.
  • The second semester is hosted by the Department of Political Science at the University Agder, Norway.
  • The third semester is based at Sweden’s Royal Institute of Technology (KTH) in Stockholm. During the third semester students will experience a unique OpenLab training in which they participate in project learning by approaching societal challenges in a cross-disciplinary setting and close collaboration with external actors.
  • In the fourth semester, students can choose to do their master's thesis at either University of Tampere or University of Agder.

Scholarships and fees

There is no tuition fee for students from EU and EEA countries. For further  information about scholarships and fees, see www.nordig.eu

17. januar

Antall plasser

Spørsmål om innholdet i studiet?

Studiet tilbys av

Fakultet for samfunnsvitenskap

Spørsmål om opptak?

Søknad og opptak til programmet foregår ved Universitetet i Tampere.

Aino Nordling, Study Coordinator, University of Tampere.

Se informasjon om opptak på Universitetet i Tamperes nettside