Gå til hovedinnhold
0
Jump to main content
Varighet
2 år
Omfang
Heltid
Start
Høst 2024
Studiested
Kristiansand

Har du lyst til å bidra til å utvikle en mer bærekraftig fremtid gjennom digitalisering? Da vil du få den kunnskapen du trenger gjennom en master i Informasjonssystemer. Ved å se på bruk, design og implementering av informasjonsteknologi, er vi opptatt av å forstå det store bildet; hvordan kan vi nyttiggjøre oss teknologien til gode for samfunnet? Du vil oppnå en forståelse for det komplekse samspillet mellom sosiale, organisatoriske og teknologiske faktorer ved innføring og bruk av informasjonssystemer. Samtidig som vi har tro på teknologien, er vi opptatt av å utvikle kritisk forståelse og innsikt i både muligheter og utfordringer som oppstår i et mer digitalisert samfunn.

Hos oss blir du del av et av de største fagmiljøene innenfor informasjonssystemer i Norge. Her forsker og underviser vi i grenselandet mellom teknologi, organisasjon og økonomi. Vi har et utstrakt samarbeid med arbeidslivet gjennom forskningsprosjekter, studentprosjekter og praksisopphold. Du vil dermed få anledning til å arbeide med aktuelle problemstillinger sammen med mulige fremtidige arbeidsgivere. Vi ønsker å gi deg muligheter for personlig vekst og faglig spissing gjennom studiet, både på campus, ute i praksis og gjennom utveksling til utenlandske universitet.

 

Hva lærer du?

Du lærer hvordan organisasjoner kan bruke IT og informasjonssystemer til å nå strategiske mål, bli mer konkurransedyktige og forme framtidens digitale produkter og tjenester. Studiet fokuserer på digital transformasjon, og sentrale fagområder omfatter:

 • Forretningssystemer
  IT- og forretningsutvikling, analyse av stordata, prosessmodellering og virksomhetskritiske systemer som ERP, BI og KM. Du vil bli oppdatert på nye trender som Cloud Computing, Big Data, Internet of Things og Robotisering.
 • Systemutvikling
  Kunnskap om og forståelse for å lede prosessen fra utvikling til implementering av informasjonssystemer.
 • Digitalisering av samfunnet
  Utfordringer, endringsmuligheter og gevinster, samt medbestemmelse, deltakelse og bruk av sosiale medier i politiske prosesser og valg.

Jobbmuligheter

Det er stort behov for kompetanse innenfor områdene digital forretningsforståelse, bærekraft og digital transformasjon i privat og offentlig sektor. Det er også behov for kandidater som forstår samspillet mellom teknologi og organisasjon. Kandidater som har fullført dette programmet kvalifiserer for slike stillinger, for eksempel som prosjektledere, analytikere, systemutviklere og konsulenter, i tillegg til lederstillinger i sektoren.

Oppbygning

Emner kan bli undervist på engelsk.

Se hele studieplanen

Opptakskrav og poeng

Generelt opptakskrav er bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minimum tre års omfang (180 studiepoeng).

I opptaksgrunnlaget skal det inngå:

 • Enten: integrert studium av minst 2 års varighet innen informasjonssystemer eller informasjonsteknologi.
 • Eller: fordypningsenhet på minst 80 studiepoeng innen informasjonssystemer eller informasjonsteknologi, hvorav minst 20 studiepoeng på påbyggingsnivå.

Det stilles krav om vektet gjennomsnittskarakter på C eller bedre.

For øvrig skjer opptak etter forskrift om opptak til studier og emner ved Universitetet i Agder

Poenggrense ved forrige opptak

Kvalifiserende UiA-studier

Utveksling

I en stadig mer globalisert verden stiller arbeids- og samfunnslivet økende krav til global innsikt og erfaring, og vi anbefaler studentene våre å benytte muligheten til å dra på utveksling i 2. semester. Utveksling til en av våre samarbeidspartnere vil gi unik erfaring og mulighet til å arbeide og kommunisere i internasjonale sammenhenger.

Alt du trenger å vite om utveksling

Videre studier

Fullført masterprogram i informasjonssystemer kvalifiserer for opptak til doktorgradsprogram i inn- og utland, inkludert fakultetets eget ph.d.-program med spesialisering i informasjonssystemer.

Fakta

Søknadsfrist

15. april

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

8040

Studiepoeng

120

Antall plasser

25

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk

Spørsmål om opptak til studiet?

Snakk med en student

Vil du høre fra noen som faktisk studerer på UiA?

Andre studier du kanskje vil like