0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
2 år
Studiepoeng
120
Omfang
Heltid
Start
Høst 2018
Studiested
Grimstad

Dette studiet gir deg et unikt konkurransefortrinn i IKT. Våre dyktige forelesere og veiledere gir deg personlig oppfølging gjennom hele studiet, i utviklings- og forskningsprosjekt samt i forelesningssalen. I tett samarbeid med våre verdensledende forskere kan du fordype deg innen nyskapende informasjonsteknologi inkludert maskinlæring, data science og beslutningsstøtte, eller kommunikasjonsteknologi med trådløse og ad hoc nett, og mobil radio.

Vi samarbeider med regionale, nasjonale og internasjonale bedrifter, og du får tilbud om masterprosjekter enten innenfor pågående forsknings- og utviklingsaktiviteter, eller i samarbeid med en bedrift. Du har også muligheten til å kombinere studiet med valgfag fra andre retninger. Masterprogrammet er internasjonalt og gir deg enestående muligheter i det globale og stadig mer konkurranseutsatte arbeidsmarkedet. Studiet gir deg spennende og utfordrende jobbmuligheter innenfor utvikling, nyskapning, og faglig ledelse.

Les mer om muligheter for fordypning innen kunstig intelligens (AI).

Hva lærer du?

Studiet fokuserer på moderne kommunikasjonsteknologi, sikkerhet, utvikling og bruk av tjenester. I tillegg vil du lære om prosjektgjennomføring, forskningsmetoder, teamarbeid og gruppedynamikk. Som student på masterprogrammet i IKT deltar du aktivt i seminarer og prosjekter som tar for seg nye og aktuelle temaer. God kontakt med næringslivet gjør at mange studenter arbeider med masteroppgaver bygd på relevante problemstillinger fra eksterne oppdragsgivere.

Jobbmuligheter

Med en mastergrad i IKT kan du få jobb for eksempel i konsulentselskaper, hos programvareprodusenter eller innen forskning og undervisning ved universiteter og høyskoler. Fullført femårig utdanning gir graden master i teknologi – sivilingeniør. 

Oppbygging

Se hele studieplanen

Opptakskrav

Opptakskrav

Bestått treårig ingeniørutdanning i elektronikk, teleteknikk, data eller tilsvarende utdanning. For detaljerte krav om hva som må inngå i graden se utfyllende regler for opptak.

Undervisningen foregår på engelsk.

Kvalifiserende UiA-studier

Utveksling

I en stadig mer globalisert verden stiller arbeids- og samfunnslivet økende krav til global innsikt og erfaring. UiA ønsker å integrere studentutveksling i alle studieprogram.

Alt du trenger å vite om utvekslingsstudier

Videre studier

Fakultetet tilbyr et doktorgradsprogram i teknologi og realfag med spesialisering i IKT. Dersom du har fullført masterprogrammet med gode resultater kan du søke på stipendiatstillinger innenfor doktorgradsprogrammet.

Andre studier du kanskje vil like

Fakta

Søknadsfrist

15. april

Søkekode

9830

Antall plasser

35

Spørsmål om opptak til studiet?

Send studiet på mail