Studiepoeng
Høst 2019
Studiested
Grimstad

Industriell økonomi og teknologiledelse (IndØk) ligger i skjæringspunktet mellom teknologi og business. Studiet er operativt orientert og fokuserer på viktige utviklingstrekk i næringslivet. Kombinasjonen av kunnskap om både teknologi, økonomi og ledelse gjør deg attraktiv på arbeidsmarkedet, med kompetanse til å analysere, utvikle og lede store prosjekter, innovasjonsprosesser og teknologiorienterte forretningsområder.

Studiet og IndØk-studentenes linjeforening sørger for møtepunkter og tett kontakt mellom studenter og bedrifter. Tilnærmet alle masteroppgaver utføres i samarbeid med næringslivet.

Hva lærer du?

Du lærer om styring og ledelse av store engineerings- og industriprosjekter, som kjennetegnes av komplekse og sammensatte verdikjeder med mange grensesnitt, hyppige endringer og store gjensidige avhengigheter mellom disipliner, fag og bedrifter. Du vil få fordypning innenfor prosjektledelse og planlegging, bedriftsøkonomi og strategisk økonomistyring, verdikjeder og leverandørmarkeder, innovasjonsprosesser og risikostyring. Du gis trening i å jobbe metodisk og analytisk med fagområdene, og vil utføre mange oppgaver i prosjektarbeid sammen med bedrifter.

Jobbmuligheter

Studiet gir deg relevant kunnskap for varierte stillinger i næringslivet, både operativt og på ledernivå. Kombinasjonen av bachelorgrad innenfor ingeniørfag og mastergrad i økonomi og ledelse gjør våre indøk-studenter ettertraktet i blant annet konsulentselskaper, prosjektindustri og teknologiselskaper. Mange får tilbud om jobb før de er ferdig med studiet.

Oppbygning

Se hele studieplanen

Opptakskrav og poeng

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

3,17

Karaktersnittet beregnes på grunnlag av vitnemålet ditt fra høyere utdanning. Bokstavkarakterer blir omregnet til en tallverdi, og det regnes vektet gjennomsnitt avkarakterene dine. Du kan lese mer om poengberegning for opptak til master her

Utveksling

Handelshøyskolen ved UiA har et internasjonalt fokus og vi har mange ulike nasjonaliteter representert blant våre studenter og ansatte. Mange benytter seg av muligheten til å dra på studentutveksling gjennom en av våre mange samarbeidsavtaler med universiteter og høyskoler i utlandet

I det toårige masterprogrammet i industriell økonomi og teknologiledelse kan studentene søke om å dra på utveksling i nest siste semester. Handelshøyskolen oppfordrer alle sine studenter til å dra på et utvekslingsopphold i løpet av studietiden, for å få en ytterligere fordypning og faglig bredde. I tillegg vil et utvekslingsopphold gi studentene et sosialt utbytte, en større innsikt i og forståelse for internasjonale og globale spørsmål og utfordringer, og for mange gir utvekslingsoppholdet en mulighet for internasjonal nettverksbygging.

Les mer om utvekslingsmuligheter og internasjonalisering ved handelshøyskolen.

Alt du trenger å vite om utveksling

Praksis

Handelshøyskolen ved UiA tilbyr en unik mulighet for praksis/internship i masterprogrammet i industriell økonomi og teknologiledelse. I nest siste semester kan du søke om praksisplass/internship i en lokal virksomhet i Aust- eller Vest-Agder eller i en nordisk virksomhet i en fremvoksende økonomi i Asia eller Afrika. Praksis lokalt tas i kombinasjon med to valgemner ved Handelshøyskolen ved UiA. Aktuelle bedrifter kan være 3B Fibreglass, MH Wirth, Sparebanken Sør, NHO Agder eller Gard. Studenter som blir tildelt internship i Tanzania, Indonesia, India eller Kina kombinerer dette med utveksling ved samarbeidsuniversitetet i det aktuelle landet studenten reiser til. Eksempler på bedrifter i disse landene er Yara, Equinor, Den norske Ambassaden, Innovasjon Norge, Jotun, Det norske Veritas, Noratel, IKEA, Aker Solutions og Kongsberg Maritime.

Videre studier

Masterstudiet gir grunnlag for opptak til doktorgradsutdanning. Fullført femårig utdanning gir graden master i teknologi – sivilingeniør.

Dette sier studentene

Søkekode

Antall plasser

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.

Spørsmål om opptak til studiet?

Spørsmål om innholdet i studiet?

Andre studier du kanskje vil like