Industriell økonomi og teknologiledelse, sivilingeniør - Universitetet i Agder
Høst 2018
Studiested
Grimstad

Industriell økonomi- og teknologiledelse (IndØk) ligger i skjæringspunktet mellom teknologi og samfunnsvitenskap. Studiet fyller et stort behov i samfunnet og vil gjøre deg attraktiv på arbeidsmarkedet. Studiet er operativt orientert. IndØk-studiet gir kompetanse rettet mot ledelse av teknologiske områder og til mer analyseorienterte stillinger.

IndØk-studentenes linjeforening sørger for møtepunkter og tett kontakt mellom studenter og bedrifter. Tilnærmet alle masteroppgaver utføres i samarbeid med næringslivet.

Det femårige mastergradsstudiet i industriell økonomi (IndØk) er satt sammen av en treårig bachelorutdanning i ingeniørfag og et toårig master påbyggingsstudium. De tre første årene velger studentene ett av våre treårige ingeniørstudier:

• Byggdesign
  • Data
  • Elektronikk
  • Fornybar energi
  • Mekatronikk

Hva lærer du?

Du vil få fordypning innen bedriftsøkonomi og strategisk økonomistyring - ledelse av verdikjeder, logistikk og innkjøp/anskaffelse og innovasjonsprosesser – prosjektledelse - og teknisk risikostyring og kvalitetsledelse. Du vil lære om moderne konsepter som Lean produksjon og Lean construction. Den menneskelige og sosiale siden vektlegges i utdanningen. Du gis videre trening i å arbeide metodisk og vitenskapelig med fagområdene.

Jobbmuligheter

Studiet gir deg svært relevant kunnskap for stillinger i næringslivet. Du får supplert den teknologiske grunnforståelsen fra bachelorstudiet i ingeniørfag med gode kunnskaper innen emner som bedriftsøkonomisk analyse, verdikjedestyring, risikostyring og innovasjonsledelse. Vi ser at kandidater fra studiet særlig har gått til stillinger innenfor drift og planlegging i private virksomheter, spesielt industribedrifter.

Oppbygging

Se hele studieplanen

Opptakskrav og poeng

Opptakskrav er en av følgende:
1) Generell studiekompetanse med R1+R2 (3MX) og Fysikk 1 (2FY)
2) Ettårig forkurs for ingeniørutdanning
3) Generell studiekompetanse og Realfagskurset på nett (halvårig forkurs)
4) Toårig teknisk fagskole med R1+R2 (3MX) og Fysikk 1 (2FY)

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

51,3

Alle søkere konkurrerer om en studieplass i en ordinær kvote. I denne kvoten konkurrerer du på grunnlag av konkurransepoengene dine. Konkurransepoeng består av karakterpoeng og eventuelle tilleggspoeng.

Kvote for førstegangsvitnemål

47,6

Du konkurrerer i kvoten for førstegangsvitnemål dersom du ikke fyller mer enn 21 år i året du søker opptak og har fått utstedt førstegangsvitnemål på normert tid i videregående opplæring, eller har generell studiekompetanse på bakgrunn av vitnemål fra yrkesfag og studiekompetansefagene. Skal du søke studier med spesielle opptakskrav, og konkurrerer i førstegangsvitnemålkvoten, må fagene som inngår i det spesielle opptakskravet stå på førstegangsvitnemålet ditt. 50 prosent av alle studieplassene gis i denne kvoten, og du konkurrerer kun med skolepoengene dine. Det står «Førstegangsvitnemål» på vitnemålet ditt om du har det.

Utveksling

Ta en del av studiet i utlandet.

Få mer informasjon om universitetene du kan velge her:

Se også uia.no/utveksling

Videre studier (beta)

Masterstudiet gir grunnlag for opptak til doktorgradsutdanning. Fullført femårig utdanning gir graden master i teknologi – sivilingeniør.

Søkekode

Antall plasser

Spørsmål om opptak til studiet?

Spørsmål om innholdet i studiet?

Det levende eksemplet

Jeg har fått mestringsfølelsen gjennom alt jeg har gjort på mine fem år på Universitetet i Agder. Jeg har lært utrolig mye, både i studiene og utenom studiene - og har også fått et ekstremt nettverk.

Rajeev Lehar

Industriell økonomi og teknologiledelse (IndØk)