Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
3 år
Omfang
Heltid
Start
Høst 2024
Studiested
Kristiansand

Matematikk og realfag er grunnlaget for både teknologisk utvikling og forståelsen av hvordan ting logisk henger sammen. Matematikk er et språk som kan forstås over hele verden. Kompetanse i industriell matematikk gir deg innsikt i, og bakgrunn for, å finne løsninger på en rekke problemstillinger i arbeidslivet – i alt fra oljeindustri og data, til finans og forsikring.

Industriell matematikk brukes for eksempel til

  • å utvikle dataprogrammer og kunstig intelligens
  • å optimere avkastning på fond og økonomiske investeringer
  • diagnostisering av hjerte- og karsykdommer
  • modellering av havstrømmer og klimaendringer

Som student kan du også velge å søke på et internship (praksis) som del av bachelorgraden din.

Universitetet i Agder har et sterkt fagmiljø innen matematikk og matematikkdidaktikk, og som student ved UiA har du et unikt tilbud om én-til-én-hjelp i matematikk – ca 20 timer i uka. Les mer om drop-in matematikkhjelp-tilbudet.

Hva lærer du?

Studiet lærer deg å analysere problemer ved hjelp av matematisk språk, med vekt på å formidle matematikk og matematisk tenkning til andre.

Du vil få bred kunnskap om sentrale problemstillinger og metoder innenfor industriell matematikk. Matematiske metoder hentes fra emner som lineær algebra, sannsynlighetsteori, statistikk, differensiallikninger og moderne analyse. Disse kombineres med fysiske emner som mekanikk og elektromagnetisme, hvor matematikkens nytteverdi blir realisert inn mot sentrale anvendelser i bærekraftig forvaltning, næringsliv og industri.

Jobbmuligheter

Med en utdanning innenfor industriell matematikk finnes det mange mulige arbeidsplasser: miljøovervåkning, mobilkommunikasjon og informasjonsteknologi, mediebedrifter, offentlig forvaltning og bærekraft, undervisning, forsikring, bank og finans, energiforvaltning, bioteknologi, medisinsk forskning og legemiddelindustri.

For å skille deg ut i en jobbsøknad og et jobbintervju, kan det være lurt å engasjere seg utenom studiet. En arbeidsgiver vurderer både utdanning, erfaring/praksis og deg som person. Med mastergrad vil du stille enda sterkere i en søknadsprosess.

Oppbygning

Opptakskrav og poeng

Generell studiekompetanse og ett av fagene R1/(S1+S2) og enten (R1+R2) / fysikk (1+2) / kjemi (1+2) / biologi (1+2) / informasjonsteknologi (1+2) / geofag (1+2) eller teknologi og forskningslære (1+2).

Anbefalte forkunnskaper

R2

Direkte opptak til 2. studieår

Dersom du har bestått matematikk årsstudium eller tilsvarende så kan du få direkte opptak til 2. studieår. For betinget tilbud (som gis ca. 1. april) kan søker ikke mangle mer enn 30 sp i nåværende studieprogram. 

Se vår nettsider for informasjon om frister og hvordan man søker innpassingsopptak.

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

Alle kvalifiserte

Kvote for førstegangsvitnemål

Alle kvalifiserte

Utveksling

I en stadig mer globalisert verden stiller arbeids- og samfunnslivet økende krav til global innsikt og erfaring. UiA ønsker å integrere studentutveksling i alle studieprogram.

Som bachelorstudent i industriell matematikk kan du dra på utveksling i 5. semester for å ta matematikkemner.

Oversikten over hvilke steder du kan utveksle til vil bli oppdatert så fort som mulig. 

Alt du trenger å vite om utveksling

Videre studier

Fullført studium gir grunnlag for opptak til vårt 2-årige masterprogram i matematikk, samt også en god bakgrunn for videre studier i matematikk og i matematikktunge fag som for eksempel fysikk, geofysikk og mekanikk. Studiet gir også et godt grunnlag for å starte på studier innenfor ingeniørfag og andre realfag. 

Fakta

Søknadsfrist

15. april

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

201 862

Studiepoeng

180

Antall plasser

20

Undervisningsspråk

Norsk

Spørsmål om opptak til studiet?

Snakk med en student

Andre studier du kanskje vil like