0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
1 år
Studiepoeng
60
Omfang
Heltid
Start
Høst 2021
Studiested
Kristiansand

Årsstudiet i idrett gir deg en grunnleggende idrettsfaglig utdanning. Du vil i løpet av studiet få en bred praktisk innføring i mange ulike idretter, som blant annet ballspill, alpint, friluftsliv, svømming og friidrett, i tillegg til teori innenfor samfunnsfaglige og biologiske emner. Årsstudiet tilsvarer første år av bachelorprogrammet i idrett.

Hva lærer du?

I løpet av studiet vil du få kunnskap innenfor anatomi, bevegelseslære, idrettsfysiologi, treningsledelse, trening- og aktivitetslære, idrettspedagogikk, idrettspsykologi, og motorisk læring og utvikling.

Jobbmuligheter

Studiet er en nyttig bakgrunn for arbeid med frivillig idrett og i kommersielle treningssentre. Studiet kan inngå som del av et studieløp som sammen med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) kan gi undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting i skolen.

Oppbygning

Se hele studieplanen

Opptakskrav og poeng

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Andre opplysninger: Du må være i normalt god fysisk form. All praktisk idrettsundervisning er obligatorisk. En del av undervisningen er lagt utenfor universitetets arealer.

Andre krav i løpet av studiet

Ved opptak må du legge fram politiattest.

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

51,9

Videre studier

Årsstudiet tilsvarer det første året i bachelorprogrammet i idrett, og du kan søke overgang til tredje studieår i dette programmet hvis du i tillegg har et årsstudium som kan godkjennes som bredde i andre studieår. Årsstudiet kan også inngå i andre bachelorprogram.

Studiet kan inngå som del av et studieløp som sammen med Praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) kan gi undervisningskompetanse og mulighet for tilsetting i skolen. 

Fakta

Søknadsfrist

15. april

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

201 649

Antall plasser

15

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.

Spørsmål om opptak til studiet?

Spørsmål om innholdet i studiet?

Studiet tilbys av

Fakultet for helse- og idrettsvitenskap

Se hele studieplanen

Spør studentene

Logo for linjeforenignen Trisalus

Trisalus er linjeforeningen for folkehelse, idrett og ernæring ved UiA. Følg eller spør dem gjerne for innblikk i studenttilværelsen.

Følg også idrettsstudentene på Instagram:

Instagram ikon

/uiaidrettsstudent

(UiA tar ikke ansvar for innhold og svar gitt av studentforeninger)

Video

Andre studier du kanskje vil like